© CKC Maassluis - Foto Edwin Sonneveld

Na de gunstige resultaten van de vorige speelronde is Maassluis de te kloppen ploeg. Zij staat fier bovenaan met acht punten uit vier wedstrijden. Merwede en Kinderdijk volgen op respectievelijk drie en vier punten. Die twee achtervolgers troffen elkaar afgelopen zaterdag in Kinderdijk. Maassluis kreeg Animo uit Geldermalsen op bezoek. Maassluis wist dat deze ploeg niet te onderschatten is, ondanks de lage klassering op de ranglijst.

Maassluis – Animo 22-19 (11-6)
Het eerste kwartier waren er twee vakken die wisten te scoren, één van Maassluis en één van Animo (6 – 4). In de achttiende minuut brak Niek Seesink de ban door de 7 – 4 binnen te gooien. In de 23ste minuut deed hij dat nog een keer waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar vier punten (10 – 6). Het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van Leon Kloppenburg die de 11 – 6 binnen wierp.

Er was nog een opmerkelijk moment vlak voor rust. Een heer van de bezoekers kreeg een gele kaart voor het hebben van aanmerkingen op de leiding. Eerder in de wedstrijd had de scheidsrechter een andere heer van Animo al een gele kaart gegeven om dezelfde reden. Nu haalde hij per abuis de spelers door elkaar waardoor hij een rode kaart trok. Hij zag zijn fout echter al snel in en trok de rode kaart terug. De speler in kwestie kon de vergissing blijkbaar niet waarderen en gaf de scheidsrechter een duw waarna hij alsnog de kleedkamer kon opzoeken. Dit tot groot vertier van het Maassluise publiek.

Na rust was het weer Kloppenburg die de korf wist te vinden. 12 – 6. De wedstrijd bleek echter nog niet gespeeld. Waar de doelpunten bij Animo voor rust vooral van één heer afkomstig waren gingen nu ook de dames mee scoren. Nog geen zeven minuten later was de voorsprong van Maassluis geslonken naar 13 – 10. Seesink en Kloppenburg zorgden voor wat meer lucht (15 – 10) maar ook zij moesten daarna lijdzaam toezien hoe Animo beetje bij beetje wat van die voorsprong afsnoepte. Tien minuten voor tijd bedroeg de voorsprong nog maar één punt (19 – 18). Maar Maassluis heeft Leon Kloppenburg. Ook nu was hij weer trefzeker en hij scoorde de twintigste van Maassluis, zijn tiende. Drie minuten later kregen de bezoekers een strafworp mee die weer voor de aansluiting kon zorgen. Maar de strafworp werd gemist. Kort daarop gooide Denise Klootwijk de wedstrijd definitief in het slot (21 – 18). Animo wist nog eenmaal te scoren waarna het slotakkoord, net als in de eerste helft, voor de man of the match Leon Kloppenburg was. Ook hij mocht aanleggen vanaf twee en een halve meter… en ook hij mistte. De bal bleef echter in Maassluise handen en van een veel grotere afstand mocht Kloppenburg nogmaals aanleggen. Uiteraard ging de bal dit keer wel binnen. Eindstand 22 – 19.

Na afloop van deze enerverende wedstrijd werd duidelijk dat Kinderdijk van Merwede had gewonnen waardoor zij de tweede plaats van Merwede overnam, vier punten achter Maassluis. ONDO uit Middelburg wist ook haar wedstrijd te winnen van Oranje Nassau / Spirit en komt op zes punten. Daarmee deelt ze de tweede plaats met Kinderdijk. Merwede vinden we terug op plaats vier met vijf punten uit vijf wedstrijden. Die plek moet ze delen met ACKC, de tegenstander van Maassluis aanstaande zaterdag.

Overige resultaten
Maassluis A1 heeft de punten hard nodig in de eerste klasse G. Die moest ze afgelopen zaterdag pakken tegen ADO A1. In de rust leek er nog niet zoveel aan de hand en had onze A1 een lichte voorsprong: 7 – 6. De tweede helft verliep echter een stuk minder voortvarend. Er werd veel gemopperd en gescholden op elkaar en dat kwam het spel en de score niet ten goede. Maassluis A1 wist in die tweede helft nog maar twee keer tot score te komen. ADO A1 wist dat vier keer te doen, waardoor de bezoekers er met de winst vandoor gingen: 9 – 10. Zonde, want ADO A1 was zeker te pakken geweest door de Maassluise junioren, die het verlies volledig aan zichzelf te danken hebben.

Maassluis 3 moest aantreden tegen Merwede 2. Vorige week wist Maassluis 3 een spectaculaire 32 – 17 overwinning te behalen, maar voor aanvang van deze wedstrijd wist men al dat Merwede 2 een tegenstander van een ander kaliber is. Bovendien was bekend dat er bij Merwede spelers van het eerste team op de bank zaten. Maassluis 3 wist daar echter slim mee om te gaan. In de rust was het 6 – 10 voor de bezoekers. Na de rust liep Merwede 2 zelfs iets verder uit naar een 8 – 13 voorsprong. Geen enkele reden dus voor Merwede om versterking in te brengen. Maassluis 3 deed dat wel en gooide er bovendien nog een schepje bovenop. Voordat Merwede in de gaten had wat er gebeurde kwam Maassluis 3 langszij 14 – 14. Vlak voor tijd gooide Martijn van Straaten de winnende erin en liep Maassluis 3 als winnaar van het veld. Of het echt vooraf zo ontworpen was blijft de vraag, maar het heeft wel gewerkt. Maassluis staat nu bovenaan, ook al zijn er twee punten in mindering gebracht voor het niet leveren van voldoende scheidsrechters.

Maassluis 2 heeft ook twee punten in mindering gekregen en stond voor het duel van afgelopen zaterdag daarom op 0 punten, ondanks één gewonnen wedstrijd. Zaak dus om punten te gaan pakken tegen het hoger geklasseerde Albatros 2, dat al vier wedstrijden in winst had weten om te zetten. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, getuige ook de 8 – 7 ruststand. Na rust wist Maassluis 2 een voorspong te pakken, dat ze niet vol kon houden. Een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd kwam Albatros 2 langszij: 13 – 13. Maassluis 2 liet het daar niet bij zitten en pakte weer de leiding. Nadat de 15 – 13 werd gescoord was het verzet definitief gebroken en waren de punten voor de thuisploeg. Maassluis 2 heeft nu de laatste plaats verlaten en staat op een gedeelde zesde plaats.