door Jacco Booster

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

MAASSLUIS | In de eerste wedstrijd van dit veldseizoen had CKC Maassluis helemaal niets in te brengen tegen Velocitas uit Leiderdorp en verloor daar met 21-12. Maar de ploeg van coach van Barneveldt heeft sindsdien flinke stappen gezet. Afgelopen zaterdag werd de returnwedstrijd tegen koploper Velocitas op eigen veld afgewerkt en dit keer trok Maassluis aan het langste eind.

Daar zag het in de eerste minuten niet direct naar uit. Na de snelle 1-0 van Mark van der Vaart leek Velocitas de touwtjes in handen te nemen en kwam op een 1-3 voorsprong. Maar toen raakte Maassluis in een bijzonder positieve flow. In de verdediging ging de deur potdicht en aanvallend werd er aan de lopende band gescoord. Een schitterende demarrage naar een 10-4 ruststand was het gevolg.

© Ton Linschoten

Van Barneveldt waarschuwde zijn ploeg in de rust dat Velocitas in de tweede helft waarschijnlijk dichterbij zou komen en dat het zaak was om regelmatig mee te blijven scoren. En zo gebeurde. Velocitas kwam inderdaad steeds iets dichterbij maar Maassluis pikte voortdurend op het juiste moment een doelpuntje mee, zodat het gat niet al te snel verkleind werd. Zodoende wist Velocitas het verschil nooit kleiner te maken dan een gaatje van 2 doelpunten. Jari Sonneveld had met acht doelpunten een groot aandeel in het verdedigen van deze voorsprong en bracht vlak voor tijd de eindstand op 16-13.

Met deze prachtige overwinning eindigt CKC Maassluis deze eerste helft van de veldcompetitie op een verdienstelijke tweede plaats, 1 puntje achter Velocitas dat ondanks deze nederlaag nog steeds koploper blijft. Nu kan alle aandacht gericht worden op de oefenperiode voor de zaalcompetitie waar Maassluis in een zware poule in de eerste klasse is ingedeeld.

Het tweede team van CKC Maassluis wist haar wedstrijd tegen Velocitas niet over de streep te trekken en moest genoegen nemen met een gelijkspel. Maassluis 2 eindigt de eerste helft veld in de brede middenmoot van de reserve eerste klasse.