door Demi Zeegers

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond | Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS  De korfballers van CKC hebben zaterdag het eerste punt van de competitie binnen weten te slepen. Op eigen veld hield de ploeg van trainer André Verbaas KOAG uit Krimpen aan den IJssel op gelijke hoogte.

Maassluis – KOAG 21-21 (9-11).

Na drie nederlagen uit evenveel wedstrijden snakten het Maassluise publiek én natuurlijk de spelers naar een succesje. Het lastige KOAG, dat tevens al twee overwinningen op zak had, is dan geen ideale tegenstander.

Geheel volgens traditie was ook deze editie van Maassluis versus KOAG een pittige wedstrijd. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreedte en waar de thuisploeg in de beginfase het initiatief leek te nemen door snelle treffers van Henne, Leon en Eva, gaf KOAG net zo snel weer antwoord. De gasten uit Krimpen kwamen zelfs voor rust nog op voorsprong nadat Maassluis in het tweede gedeelte van de eerste helft moeilijker de korf wist te vinden.

© Marty Mars

Na de thee bracht Maassluis direct de wedstrijd weer in evenwicht en er ontspon zich een wedstrijd waarbij het constant stuivertje wisselen was. KOAG leek vijf minuten voor tijd de wedstrijd, met een 18-20 stand, naar zich toe leek te trekken, maar Maassluis toonde veerkracht. Treffers van achtereenvolgens Birte, Leon en Henne brachten het publiek op de banken, 21-20. De volle winst was echter teveel van het goede. KOAG scoorde de 21-21 en gaf daarmee het terechte slotakkoord van een spannende pot korfbal.

Trainer André Verbaas kon zich daarin vinden: “Vandaag terechte uitslag met publiek als grote winnaar. Het team heeft hard gewerkt en gestreden voor een goed resultaat. We hebben de verbeterpunten uit de vorige wedstrijden goed opgepakt en laten zien dat we voor niemand bang hoeven te zijn in deze zware poule.”

Maassluis 2 – KOAG 2 14-17 (5-7).

Het tweede team van Maassluis liep tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. De ploeg had moeite met het vertragende spel van de gasten uit Krimpen. Maassluis kwam goed terug (9-9) van een achterstand die het in de eerste helft opliep, maar kwam een tweede tussensprint van KOAG (9-13) niet meer te boven.