Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.

MAASSLUIS \ Meestal is het op zaterdag prima korfbal weer; een zonnetje, een wolkje en af en toe een beetje wind of regen. Afgelopen zaterdag was anders; regen, regen en nog eens regen. De herfst was duidelijk begonnen.

Het vlaggenschip moest het in de stromende regen opnemen tegen GKV uit Den Haag. Met drie punten uit twee wedstrijden neemt GKV een verdienstelijke tweede plek op de ranglijst in. Maassluis wacht daarentegen nog op haar eerste punten.

De ploeg van trainer/coach Marco Swikker startte goed en Henne Bloem maakte snel 1 – 0. GKV kwam beter in de wedstrijd en scoorde drie maal op rij. Maassluis antwoordde en na 10 minuten was de stand weer gelijk 3 -3.

GKV is verdedigend een sterk team. Slechts 26 doelpunten kreeg zij tegen in twee wedstrijden. En dat sterke verdedigen bleek ook nu het geval. De maassluizers kregen veel druk, waardoor men moeite had om de goede kansen te vinden om te scoren.

Ondanks dat Maassluis beter in de wedstrijd kwam, maakte het meer onnodige fouten dan de tegenstander. GKV kon hierdoor steeds de leiding in de wedstrijd nemen. Maassluis toonde veerkracht en kwam weer langszij. Dennis van der Lee scoorde na een goed verzorgde aanval de 7-8. GKV reageerde gelijk 7-9. Maassluis had op dat moment het betere van het spel, maar wist pas vlak voor rust via Leon Kloppenburg de 8-9 te maken.

Na de rust kwamen beide ploegen furieus uit de startblokken. Binnen 2 minuten was de stand gelijk: 10 tegen 10. Maassluis speelde in het eerste kwartier na rust sterk. De rebound werd goed verzorgd. Duels werden gewonnen en verdedigend had het de zaakjes goed op orde. Echter Maassluis vergat in deze fase zichzelf te belonen en uit te lopen op GKV. Waar je een treffer van Maassluis zou verwachten, viel de bal aan de andere kant door de mand. Met nog 12 minuten op de klok scoorde GKV en liep het daarna uit naar 10-14.

GKV controleerde vervolgens de wedstrijd. Maakte weinig fouten en nam geen onnodige risico’s. Maassluis maakte nog de 11 tegen 15. De eindstand werd uiteindelijk 12 – 16 in het voordeel van de gasten uit Den Haag.

Maassluis speelde in de basis een prima wedstrijd, maar zal op het afronden van kansen de komende weken ook een stap moeten maken. Verdedigend voor de derde wedstrijd op rij minder dan 20 doelpunten tegen in de eerste klasse is prima, maar uiteindelijk moet er 1 doelpunt meer gescoord worden dan de tegenstander om te winnen.

Terugkijkend naar vorig seizoen zit dat er zeker in. Toen werd er in vrijwel elke wedstrijd meer dan 20 keer gescoord en met regelmaat zelfs 30 keer. Het zit er dus zeker in. Na regen komt zonneschijn!