Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag was alweer de laatste thuiswedstrijd van seizoen 2018 / 2019. Het seizoen stond in het teken van de terugkeer van de hoofdmacht in de eerste klasse, zowel veld- als zaalcompetitie. Het veldseizoen kent een mooi einde door veel wedstrijden overtuigend te winnen, terwijl aan het begin van de tweede helft van de veldcompetitie Maassluis 1 nog als laatste geklasseerd stond. Zoals altijd staat de laatste thuiswedstrijd in het teken van vertrekkende spelers en speelsters.

Dit jaar mochten wij Afra Verpaalen, Malou Abbas en Sietse Spaan helaas voor het laatst bewonderen in het shirt van Maassluis 1. Daarnaast werd in de rust, erelid Riet LeKlusse, voor haar 40 jaar vrijwilligerswerk voor c.k.c Maassluis in het zonnetje gezet.

Maassluis – ONDO (18 – 12)

Het was erg warm op het sportpark Wipperspark, maar de supporters waren in grote getale langs de kant te vinden. Maassluis zou in hele slechte scenario’s nog kansen maken op degradatie en ONDO moet er nog hard aantrekken om degradatie te ontlopen. Maassluis 1 zit echter in een goede fase en is een lastig te kloppen ploeg geweest in de tweede helft van de veldcompetitie en liet dit ook nu zien tegen ONDO. Beide ploegen hadden zichtbaar last van de warmte, een hoogstaande wedstrijd was het daarom niet. Maassluis liet de eerste helft zien dat de ploeg een stuk volwassener is dan ONDO en liep richting einde rust uit naar een 9 – 6 voorsprong.

Maassluis 1 pakte de draad meteen weer op na rust, waardoor er een gat ontstond van 6 doelpunten verschil. Dit zou Maassluis 1 niet meer uit handen geven, ONDO zette hier dan ook niets tegenover om er nog een echt duel van te maken. De eindstand van de wedstrijd was 18 – 12 in het voordeel van Maassluis. Aan het einde van de wedstrijd kregen Afra Verpaalen, Malou Abbas en Sietse Spaan een welverdiende publiekswissel.

Sietse Spaan, die zich de afgelopen twee seizoenen hebben zien groeien als korfbalspeler, wensen wij veel succes en plezier in Leiden. Malou Abbas, die was teruggekeerd van een avontuur bij een andere club, neemt definitief afscheid. Niet alleen je felheid, passie en bevlogenheid, maar ook je inzichten van het spel zou door menig spelers als voorbeeld gezien mogen worden. De grote kleine Afra Verpaalen stopt ook. Verdedigen kon ze als de beste en ondersteunde iedereen die het nodig had. Ze maakte zichzelf ondergeschikt aan het team, een speelster die elk team nodig heeft om resultaat te kunnen behalen. Wij gaan jullie missen.

Maassluis 2 – ONDO 2 (17 – 10)

Maassluis 2 sloot de laatste thuiswedstrijd af met een 17 – 10 overwinning. De ploeg die verleden week overtuigend kampioen werd had nog iets te veel champagne in het lichaam om er een echte walk-over van te maken. Volgend jaar is de ploeg te bewonderen in de reserve eerste klasse waar er weer vol tegenaan moet.

De na 1 seizoen vertrekkende coaches van Maassluis 1 en 2 kregen een bloemetje voor hun diensten.

Algemene info: Demi Zeegers