Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Deze zaterdag stond de verste uitwedstrijd, Fortis in Vlissingen, op het programma. Voorafgaand aan deze wedstrijd bivakkeerden Fortis en Maassluis op resp. de derde en vierde plaats in de competitie en was het verschil tussen beide ploegen slechts 1 punt. Het eerste fluitsignaal klonk pas om kwart over acht ’s avonds. Dit in een goed gevulde en sfeervolle sporthal, op het verbale gedrag van enkele Zeeuwse supporters na dan.

De eerste 10 minuten waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en werd er aan beide zijden regelmatig gescoord. Bij een stand van 6-5 schakelde Fortis een tandje bij, met name op het fysieke vlak. Een fel Fortis sloeg een gat naar 10-5. Maassluis wist zich daarna redelijk te herstellen en zich onder de druk vandaan te spelen, zo werd weer de aansluiting gevonden bij 12-10, maar de aansluitingstreffer bleef helaas uit. Nu was het Fortis dat naar de rust toe de korf weer regelmatig wist te vinden, hetgeen leidde tot een ruststand van 16-11. In het eerste deel van de tweede helft lukte het Maassluis om langzamerhand toch weer dichterbij te kruipen. Halverwege de tweede helft leidde dit tot een tussenstand van 19-16. Het fysieke spel van Fortis, waar door de scheidsrechter niet tegen werd opgetreden, was echter teveel van het goede voor Maassluis. Fortis maakte het verschil naar 6 punten (22-16). De einduitslag werd uiteindelijk 26-19.

Doelpuntenmakers voor Maassluis: Leon Kloppenburg 8x, Henne Bloem 5x, Malou Abbas 2x, Lisanne Mars 1x, Marjelle Mars 1x, Pim Bruijn 1x, Sietse Spaan 1x.

Voorafgaand aan Maassluis 1 speelde Maassluis 2 ook tegen Fortis. Na een prima eerste helft, met een ruststand van 14-12 en mogelijkheden op meer, ging de wedstrijd helaas toch nog ruim verloren met 27-21. Dank aan de invallers Lars Veldman en Naomi Linschoten die bereid waren om als reserves mee te gaan naar Vlissingen en beiden zeer verdienstelijk invielen.