Sven Veldman goed voor 6 treffers

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

VLAARDINGEN | Zaterdag stond de derby uit tegen het Vlaardingse s.c. Twist op het programma voor de Maassluise selectieteams. Waar het vlaggenschip in een doelpuntrijke thriller niet verder kwam dan een puntendeling (23-23), pakte het tweede team in de slotminuten de volle buit: 18-23.

Twist – Maassluis 23 – 23 (14 – 11)
De 0-1 van Niek Seesink in de eerste minuut van de wedstrijd was lange tijd de enige keer dat Maassluis op voorsprong stond tegen Twist. Het jonge team van de Vlaardingse coach Robert Boomstra kwam snel langszij, vervolgens op voorsprong en bouwde die voorsprong gedurende de eerste helft gestaag uit. Daar lag helaas niet alleen het prima spel van de thuisploeg aan ten grondslag. Maassluis speelde in de eerste helft slordig met veel plaatsfouten en verkeerde keuzes.

In de tweede helft leek Maassluis orde op zaken te stellen. De ploeg kwam in een doelpuntrijke start van de tweede helft dichterbij en stond na zeven minuten voor het eerst weer eens op voorsprong. Doordrukken kon Maassluis echter niet. Twist bleef mee scoren en kwam tien minuten voor tijd dankzij twee strafworpen zelfs op een marge van twee voor. Afstandschoten van Sven Veldman en Niek Seesink bezorgden Maassluis alsnog een punt.

Twist 2 – Maassluis 2 18 – 23
Voor de ploeg van Richard van Weert is een kampioenschap weer wat dichterbij gekomen. Maassluis 2 won zelf uiteindelijk terecht, maar ietwat geflatteerd van Twist 2 en zag bovendien ONDO punten verliezen in de subtopper tegen Kinderdijk. Daardoor groeide het gat met de (nieuwe) eerste achtervolger Kinderdijk tot vier punten.

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien