Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

CKC Maassluis ligt op kampioenkoers. In de zaal is al gebleken dat dit het team niet erg ligt. Daar werd een voorsprong van vijf punten weggegeven, met als dieptepunt het debacle tegen het toen al gedegradeerde Animo. Voor het team van coach Tom Tesselaar was het dus zaak om een dergelijk scenario niet nogmaals te laten gebeuren. Ondanks de toch niet geringe afstand naar Wijk bij Duurstede was het Maassluise publiek in groten getale aanwezig, groter dan het thuispubliek. Het zag een wedstrijd dat alles in zich had, behalve goed korfbal.

Viking – Maassluis 9 – 9 (6 – 3)
Viking is samen met ONDO het enige team die het kampioenschap nog voor de neus van Maassluis kan wegkapen. Daarvoor moest het wel in eigen huis winnen van Maassluis. Al snel werd duidelijk dat het daar alles voor over had. Viking kwam flitsend uit de startblokken en wist naar een overtuigende 6 – 1 voorsprong uit te lopen. Een “Animo-scenario” dreigde en het Maassluise publiek hield zijn hart vast. Zo’n twee minuten voor tijd wist Maassluis zich eindelijk te herpakken. Niek Seesink, die eerder al een strafworp had gemist, wist nu van twee en een halve meter raak te schieten. Vlak voor rust vond ook Leon Kloppenburg de korf, zodat er met een 6 – 3 stand werd gerust.

Na rust was het weer de thuisploeg dat de score opende. Beide teams scoorden nog eenmaal voordat Niek Seesink wederom voor een strafworp mocht aanleggen. Net als de eerst keer werd ook deze gemist. Toch kwam er een volharding in het spel van Maassluis, dat langzaam maar zeker het gat wist te verkleinen.

De wedstrijd werd grimmiger en de scheidsrechter kreeg er geen vat meer op. Aan beide kanten floot hij voor totaal onzinnige situaties. Zo werden er twee zuivere doelpunten van Niek Seesink afgekeurd. Leon Kloppenburg wees de scheidsrechter even later op zijn zoveelste misinterpretatie van de spelregels. Dat deed hij op zo’n manier dat de leidsman niet anders kon reageren dan het omhoog houden van een “plakje kaas”, zoals een gele kaart binnen de selectie van Maassluis ook wel wordt aangeduid.

Ondertussen werd er ook nog gekorfbald. Viking kon de korf niet meer vinden en Maassluis maakte daar dankbaar gebruik van. In de 30ste minuut gooide Seesink, die in de tussentijd onterecht ook nog een plakje kaas kreeg voorgeschoteld, zelf de gelijkmaker binnen (8 – 8). Twee minuten voor tijd leek Maassluis toch nog het onderspit te delven, toen Terk Bloem in het verdedigende vak een meter of twee voor de middellijn een bal onderschepte en de scheidsrechter daar een overtreding in zag die hij een strafworp waard vond. Viking, dat al 17 minuten niet had gescoord, deed dat vanaf de stip wel (9 – 8). Maassluis zette nog eens aan voor een slotoffensief, maar de bal wilde er maar niet in… Tot zo’n 30 seconden voor tijd. Leon Kloppenburg vuurde nog maar eens een wanhoop schot af, die warempel zo door het kunststof mandje viel. Na weer een schermutseling bij het uitgooien van Viking vond de scheidsrechter het wel welletjes en floot af. De aanval van Viking was afgeslagen. Door dit gelijke spel blijft het gat met Viking vier punten. ONDO, dat met 11 – 14 won van KV Vlaardingen, komt hierdoor één puntje dichterbij. Met nog twee wedstrijden te spelen betekent dat, dat als Maassluis volgende week wint van het al gedegradeerde Tiel ‘72, het kampioenschap een feit is.

Overige resultaten
Maassluis 2 trad voor de wedstrijd van het eerste team aan tegen Viking 2. De eerste helft, waarin Lars Bergwerff de score opende, verliep moeizaam. De wind speelde hierin natuurlijk ook een vervelende rol. Maassluis 2 wist nog wel met een minimale voorsprong de rust te halen (4 – 5). In de tweede helft werd het klassenverschil tussen Maassluis en Viking toch wel evident. Viking scoorde nog drie keer, waar Maassluis nog acht keer de korf vond. Eindstand derhalve 7 – 13. Door de winst van Animo (9 – 8 tegen Vriendenschaar 2) blijft het ongekend spannend in de top van de reserve tweede klasse L. Maassluis 2 heeft het kampioenschap in eigen hand, maar dan mag er in de komende twee wedstrijden tegen de nummer 4 (Tiel ’72 2) en 3 (MIA 2) geen misstap worden gemaakt.
Eerder op de dag had Maassluis 3 geen kind aan Nieuwerkerk 4, dat in de hele tweede helft niet één keer meer wist te scoren. Eindstand: 4 – 12. Een mooi afscheid voor de vertrekkende Ilse van Aalst.

Maassluis A1 pakt in Maasland belangrijke punten tegen ODO A1. Daar werd een eclatante 12 – 16 zege behaald. Een laatste strohalm. De Maassluise junioren staan op dit moment 7e, drie punten onder ONDO A1. Om niet te degraderen moet er in de komende twee weken worden gewonnen en dan hopen dat ONDO dat niet doet. Zelf winnen wordt al lastig zat, want aanstaande zaterdag komt de koploper op bezoek.

Programma 16 mei
Aanstaande zaterdag staat er een geweldig programma op het affiche, allemaal te bewonderen in het Wipperspark in Maassluis. Eerst mag de A1 proberen punten af te snoepen van de koploper in hun poule. Na de nog zeker niet vergane glorie van het derde mag Maassluis 2 geen misstap maken op weg naar het kampioenschap, dat dan in de laatste wedstrijd moet worden binnengehaald. Als klap op de vuurpijl staat daarna de kampioenswedstrijd van Maassluis 1 op het programma. Niet alleen op Koningsdag is het goed toeven bij CKC Maassluis!
11:30 Maassluis A1 – Achilles A1
13:00 Maassluis 3 – IJsselvogels 3
14:30 Maassluis 2 – Tiel ’72 2
16:00 Maassluis – Tiel ’72

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)