Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

Onnodig puntverlies Maassluis 1 en 2 tegen RWA

MAASSLUIS | Op bezoek bij RWA, een directe concurrent in de staart van de competitie, begon Maassluis 1zeer sterk. Binnen 6 minuten liep Maassluis uit naar een 0-4 voorsprong. RWA vond daarna de aansluiting met 3 doelpunten, maar Maassluis wist het verschil weer terug te brengen op 4 punten: 3-7. Maar helaas droogde de scoringsdrift van Maassluis toen iets te lang op.

RWA scoorde 6 doelpunten terwijl Maassluis niet één keer scoorde, wat tot een achterstand van 9-7 leidde. In die periode vielen de ballen net niet goed, maar werd ook te slordig en te geforceerd gezocht naar de korf. Achteraf bezien werd in die periode de wedstrijd verloren. Voor rust werd nog wel de aansluitingstreffer gemaakt en was het verschil bij rust maar 1 doelpunt. En daarmee was er feitelijk nog niets verloren.

In de tweede helft liep Maassluis in de score steeds net achter de tegenstander aan. Bij 13-13 waren er kansen om de leiding te nemen, maar het doelpunt viel helaas aan de verkeerde kant. En ook bij 17-17 pikte Maassluis weer aan, maar het slot van de wedstrijd was toch weer voor RWA dat met 19-17 de overwinning naar zich toe trok.

© Edwin Sonneveld fotografie

© Edwin Sonneveld fotografie – Dennis van de lee

Er was genoeg positiefs te noemen, zoals de rentree van de vanaf het begin van het seizoen geblesseerde Sven Veldman en de doeltreffendheid van Dennis van der Lee, die maar liefst zeven keer de korf wist te vinden. Nu nog de slordigheid uit het spel en dan kunnen de punten niet uitblijven. Conclusie na afloop van de toch weer in grote getale meegereisde supporters was dat het onnodig puntverlies was.

Volgende week de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen tegen Albatros. De laatste kans om voor het zaalseizoen van de hatelijke, en onnodige, 0 af te komen.

Maassluis 2 speelde een prima wedstrijd tegen RWA, uitgezonderd een periode van een minuut of tien na rust. Dit leidde van een voorsprong van 8-9 tot een achterstand van 13-9. Maar daarna vocht Maassluis zich weer terug tot 13-13. Maassluis ging vervolgens voor de volle winst, maar kreeg in de laatste minuut onnodig en onverdiend de deksel op de neus. RWA ging er met de winst vandoor: 14-13.

Conclusie na de eerste helft van het veldseizoen: er zijn gezien het spel en de kansen veel te weinig punten gehaald, er is dus nog heel veel werk te doen de tweede helft van de veldcompetitie.