CKC MAASSLUIS HOUDT DE PUNTEN IN HUIS BIJ EEN UITWEDSTRIJD

MAASSLUIS | Wegens het jaarlijkse judo-event van Mahorokan in de thuishal Olympia, was CKC Maassluis bereid uit te wijken naar Vlaardingen om daar haar thuiswedstrijden te spelen. En niet zonder succes.

Maassluis 1
Maassluis mocht aantreden tegen middenmoter TOGO uit Middelburg. Om in het spoor te blijven van koploper RWA, was het een must deze wedstrijd om te zetten in winst met de daarbij behorende twee punten. De wedstrijd begon matig, na twintig minuten spelen stond er een stand van 9-9 op het bord. Voor de scorebordjournalisten onder ons, een doelpuntrijk gemiddelde, hetgeen aanvallend van Maassluisse kant verwacht mocht worden, echter verdedigend tegen een ploeg als TOGO te mager. Hetgeen Richard van Weert na de wedstrijd ook bevestigde tegen de pers.

De hierop volgende 10 minuten tot aan de rust had Maassluis de verdediging beter op orde. Wat resulteerde in een 15-10 ruststand. In de tweede helft bouwde Maassluis gestaag de voorsprong uit tot een uiteindelijke 27-19 overwinning. Een overwinning die mede tot stand is gekomen door de loepzuivere Leon Kloppenburg, die met 11 doelpunten een behoorlijk aantal doelpunten voor zijn rekening nam. Al met al een mooie overwinning om het Kerstreces te gaan en de tweede plek op de ranglijst biedt uitstekende mogelijkheden voor een spannende tweede competitiehelft

Maassluis 2
De Maassluise reserves mochten aantreden tegen het onderaan staande Deetos 3. Tot 2-2 ging de wedstrijd nog gelijk op maar al gauw was de ban gebroken. En wist Maassluis uit te lopen naar een 10-6 ruststand. Gezien het spelbeeld een magere tussenstand, mede als je bedenkt dat Deetos drie strafworpen niet wist te benutten. In de tweede helft wist Deetos de spanning nog terug te brengen tot 12-10. Hierna werd Maassluis wakker geschud door enkele wissels en zodoende werd een eindstand van 25-16 bereikt.

Maassluis staat nu op de gedeelde eerste plaats en een primeur ligt misschien wel in het verschiet in 2017… wie weet.

Overige teams
Maassluis A1 behaalde een 13-9 overwinning tegen Excelsior A1 Hierdoor staan zij op een fantastische tweede plaats. Maassluis 3 kon geen potten breken tegen het onderaan staande OZC 2 maar wist derhalve wel te winnen met 17-14. Door misstappen van de concurrentie staan zij op de eerste plaats in de tweede klasse.

Rest ons , u fijne kerstdagen te wensen en een goed einde van 2017!

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl )