Sven Veldman in actie

Hoofdsponsor: Reinier de Graaf Groep
Co-Sponsor: De Huizenbemiddelaar

MAASSLUIS | CKC vocht afgelopen zaterdag een gevecht uit tegen Twist uit Vlaardingen om in het kielzog te blijven van koploper ONDO uit Middelburg.  De wedstrijd die qua doelpunten moeilijk opgang kwam, vanwege de belangen van deze wedstrijd, werd in de allerlaatste minuut beslist in het voordeel van c.k.c. Maassluis 12 – 13. Hierdoor blijft het vlaggenschip tweede in de poule staan op twee punten van de koploper.

Maassluis 1 – Twist 1 12-13 (7-7)
De wedstrijd begint goed voor Twist, een fusieclub tussen Oranje Nassau en Spirit uit Vlaardingen. Twist komt namelijk binnen 5 minuten op een 2 – 0 voorsprong en lijkt de toon voor de wedstrijd te hebben gezet, maar niets is minder waar. Ondanks dat Maassluis zich snel herpakt door op 2 – 2 gelijke hoogte te komen blijven de doelpunten uit in de eerste helft en zijn de ploegen heel de eerste helft in evenwicht. De wedstrijd staat halverwege de eerste helft op 3 -3 en met nog 5 minuten voor rust staat de stand op 6 – 6. Twist lijkt de eerste helft meer te willen strijden om de winst, waarin Maassluis tot dan toe niet kan doordrukken, maar wel laat zien dat het beschikt over meer kwaliteit. Twist pakt vlak voor rust nog wel een voorsprong, maar het verhaal van de wedstrijd is H. Bloem die in de laatste minuut voor rust Maassluis op gelijke stand brengt doormiddel van een strafworp.

Ook in de tweede helft bleef het een gelijk opgaande wedstrijd, waar Maassluis steeds meer van zich af ging bijten. Er werd steeds secuurder gespeeld en de schoten werden zorgvuldig uitgekozen door Maassluis. Klootwijk stond met name goed te rebounden, waardoor de Bruijn veelvuldig kon aanleggen voor het schot. Echter de scherpte in de afronding ontbrak, waardoor Maassluis niet kon uitlopen en Twist mogelijkheden bleef zien om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Met nog een twaalf minuten te gaan stond er 10 – 10 op het scorebord. Veldman werd in het veld gebracht voor de Bruijn en bracht de juiste impuls dat Maassluis nodig had om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Maar Twist herpakte zich en het leek het niet op te geven, totdat de laatste minuut aangebroken was en Maassluis nog één aanval kon opzetten. De stand was inmiddels 12 – 12 en de wedstrijd leek in een gelijke stand te eindigen.

Maassluis zette nog eenmaal aan voor een laatste slotoffensief. Na een keurige opgezette aanval kreeg H. Bloem de bal in handen achter de korf en schoot (inmiddels zijn 5e doelpunt) binnen. Maassluis liet Twist met vol ongeloof achter, waar de blijdschap bij Maassluis te zien was. Er werd zo goed als meteen afgefloten en Maassluis pakte de verdiende punten. Twist vocht hard, maar Maassluis liet zien meer kwaliteiten te hebben.

Avanti 3 – Maassluis 2 23 – 20
Maassluis 2, dat tot nu toe een prima seizoen draait in de reserve eerste klasse, moest tegen Avanti 3 uit Pijnacker spelen. Insteek voor Maassluis 2 is alleenheerschappij in de poule na verlies van PKC. Avanti kon op gelijke hoogte komen met Maassluis 2, mits er gewonnen wordt. Maassluis 2 komt met 2 – 0 achter in het begin van de wedstrijd en juist dit kleine gaatje behoudt Avanti tot aan het einde van de wedstrijd.

Uiteindelijk is het gaatje drie verschil en zal de wedstrijd eindigen met 23 – 20. Jammerlijk genoeg een verliespartij voor Maassluis 2, waar ze een prima pot op de mat legde, maar Avanti 3 was afgelopen zaterdag net, ook al was het maar heel klein, een maatje te groot.

Komende zaterdag mogen de reserves van Maassluis het nogmaals proberen tegen Tempo 3, om de nu nog gezamenlijke koppositie te behouden.

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien