Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond | Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

door Demi Zeegers

MAASSLUIS | De korfballers van Maassluis 1 hebben zaterdag goede zaken gedaan door een ruime overwinning te boeken op laagvlieger WION. In Rotterdam werd het maarliefst 17-28. Door een verrassende nederlaag van concurrent Vitesse gaat de ploeg daardoor steviger aan kop in de tweede klasse. Ook Maassluis 2 boekte een uitstekende overwinning: 24-30.

WION – Maassluis 17-28 (10-16).

De Maassluise supporters in de WION-hal in Rotterdam zagen in de beginfase van de wedstrijd dat het laaggeklasseerde WION niet de intentie had zomaar de punten aan Maassluis te schenken. De thuisploeg wierp zich vol passie en energie in de strijd en dat resulteerde in een gelijkopgaande eerste twintig minuten. Treffers van Leon Kloppenburg, Henne Bloem en Eva Slotboom zorgden vijf minuten voor rust echter voor wat lucht. Daarbij schoten enkele beslissingen van de leidsman het verkeerde keelgat in bij de thuisploeg, waardoor de frustratie toenam. Maassluis maakte dankbaar gebruik daarvan en verhoogde de marge nog voor rust naar zes.

In de tweede helft hadden beide ploegen aanvankelijk moeite de korf te vinden, maar daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen. De marge bleef echter altijd rond de zes doelpunten en een overwinning kwam daardoor voor Maassluis nooit in gevaar. Tristan Steenks bracht tien minuten voor tijd vernieuwde energie in de Maassluise formatie. Samen met Sven Veldman (4) zette hij uiteindelijk met drie doelpunten de 17-28 eindstand op het bord.

Edwin Sonneveld-Fotografie

Edwin Sonneveld-Fotografie – Tristan Steenks

Eerder op de zaterdag werd bekend dat Andre Verbaas volgend seizoen terugkeert als hoofdtrainers bij Maassluis. Verbaas, die eerder al vijf jaar aan het roer stond, was de afgelopen zes jaar verantwoordelijk voor de selectie van RWA uit Poortugaal.

WION 2 – Maassluis 2 24-30 (8-9).

Ook Maassluis twee scoorde zaterdag veelvuldig in de WION-hal in Rotterdam. Na twee nipte nederlagen op rij kon de jonge ploeg wel weer een opsteker gebruiken. In Rotterdam beloonde zij zich na een goede wedstrijd dan uiteindelijk met maarliefst 30 doelpunten en twee punten voor de ranglijst. Op die ranglijst staat Maassluis 2 nu met 12 punten op een gedeelde derde plaast. Twee punten achter Twist en zes achter Vitesse.