Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Met een eerste plek in de 2e Klasse H als doel mocht Maassluis 1 aantreden tegen RWA. In een fysiek, en uiteindelijk spannende wedstrijd wist het net niet te winnen. Maassluis 2 mocht deze week ervaren hoe het is om in de laatste minuten de volle buit kwijt te raken. Ondanks een riante voorsprong wist de reserveploeg niet de winst over de streep te trekken.

RWA 1 – Maassluis 1  –  18-17 (7-7)
Maassluis 1 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen RWA 1, een bekende tegenstander door de jaren heen en het zijn twee ploegen die elkaar qua spel niet helemaal liggen. Door een flitsende start wist Maassluis in de tweede minuut een voorsprong te pakken, welke helaas binnen no-time omgebogen was naar een 2-1 achterstand. In een weinig hoogstaande eerste helft welke vooral de boeken in zal gaan als rommelig en fysiek wisten beide ploegen maar weinig tot scoren te komen. Zo stond er een 7-7 ruststand op het scorebord toen beide teams de kleedkamer opzochten.

In de tweede helft was het RWA wat sterk uit de startblokken kwam en binnen 4 minuten op 10-7 voor stond: werk aan de winkel dus voor de Maassluisse equipe om nog iets uit het vuur te kunnen slepen. Dit lukte dan ook door een tweetal aansluitingstreffers, waarna het verschil elke keer op en neer sprong tussen 1 en 3. Na 5 doelpuntloze momenten was het Maassluis in de 56e minuut dat de 16-16 scoorde. Met nog 2 minuten op de klok wist RWA toch weer te ontglippen en maakte de 17-16. Tijd genoeg nog voor een gelijkmaker en misschien zelfs meer. En die kwam in de allerlaatste minuut, de gelijkmaker waar Maassluis op gewacht had. In een hectische laatste minuut waarin RWA nog een onterechte strafworp wist te missen, lag daar met nog een paar seconden op de klok een kans om zelfs nog twee punten te pakken, maar een onzorgvuldigheid deed de deksel op de neus. RWA kreeg nog een kans en pakte de volledige winst.

Deze slag wist Maassluis dan wel niet te winnen, de oorlog is nog niet verloren. Met twee punten achterstand op RWA kan er nog van alles gebeuren.

Overige wedstrijden
Na twee zenuwslopende potten korfbal tegen Achilles en Rust Roest die pas beslist zouden worden in de zogeheten dying seconds, was het vandaag RWA 2 dat revanche wilde nemen voor de verloren veldwedstrijd. Ondanks een gelijk opgaande eerste helft was het Maassluis dat de scepter zwaaide en door een uitblinkende Dennis van der Lee redelijk eenvoudig uit wist te lopen. Begin tweede helft stonden zij dan ook riant met 7 punten voor. Maar RWA gaf niet op, en door een mindere fase van Maassluis zonder goals, stond er met nog een paar minuten te gaan 1 verschil op het scorebord. Het werd zelfs gelijk, maar toen was daar wederom Dennis van der Lee die zorgde voor een goal voorsprong. Waar het kwartje twee keer goed gevallen is afgelopen weken, was dat dit keer helaas verkeerd en scoorde RWA alsnog de gelijkmakende laatste treffer, 26-26.

Maassluis 3 gaat gestaag door met punten binnen harken. Thuis in de Olympiahal wisten zij Fiks 2 met 21-15 op de pijnbank te leggen. De junioren van Maassluis wisten net als de selectie ook geen volle buit te pakken: zij speelden in Alblasserdam met 16-16 gelijk tegen Kinderdijk A1.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)