Hoofdtrainer Richard van Weert (Maassluis 1)

MAASSLUIS | De korfballers van CKC zijn het nieuwe seizoen met wisselend resultaat begonnen. In het zonnige Delft wist het eerste team de winst in de tweede helft niet uit het vuur te slepen, maar kon het tweede team daarentegen op eenvoudige wijze de eerste overwinning op haar conto bijschrijven.

DES 1 – Maassluis 1 – 18-16 (9-9)
Waar hij vorig jaar het tweede nog onder zijn hoede had, stond Richard van Weert vandaag voor het eerst officieel als coach op het wedstrijdformulier bij de hoofdmacht. In de eerste wedstrijd van het seizoen in Delft, is het DES dat sterk begint met een goal na een ruime 10 seconden gespeeld te hebben, maar is het Maassluis dat erna de touwtjes in handen heeft. In het eerste kwartier weten ze uit te lopen naar een 2-7 tussenstand, met drie goals van Henne Bloem en Sven Veldman. Door een mindere fase en een sterker en fysiek spelend DES weet de tegenstander zit in de eerste helft toch nog naar een 9-9 ruststand toe te werken.

Na rust gaat het gelijk op, maar is het DES dat met steviger spel toch de leiding blijft houden en een marge bleef houden van 2 goals. Het inbrengen van Leon Kloppenburg, Lisanne Mars en Lars Bergwerff om nog het een en ander te forceren ten spijt, want ondanks nog een tweetal gele kaarten aan Delftse zijde, kon men geen beter resultaat bewerkstelligen. Komend weekend volgt de eerste thuiswedstrijd op een hopelijk goedgevuld Wipperspark tegen VIKO.

DES 2 – Maassluis 2 – 18-26 (4-15)
Onder leiding van good-old Martijn van der Wees en met een op drie plaatsen na compleet ander team dan vorig jaar, was het aan Maassluis 2 de schone taak om te laten zien dat zij net als vorig jaar thuis horen in de eerste klasse. En dit deden zij met verve op deze openingsdag, waarbij nieuwkomer Dennis van der Lee, en Mark van Buren gezamenlijk 10 doelpunten in de eerste helft maakten. De 4-15 ruststand liet zien dat Maassluis 2 de tegenstander goed de baas was, en in een wat evenwichtigere tweede helft waarin DES alles of niet speelde, wist het reserveteam toch nog 8 punten voor te blijven en zo de eerste twee punten binnen te slepen.

Overige wedstrijden
Maassluis 3 mocht voor haar eerste wedstrijd naar Zeeland, om aan te treden tegen het tweede team van Fortis. Helaas konden zij geen tegenstand bieden en met een 25-14 nederlaag kon men terug naar Maassluis.
Maassluis A1 won haar eerste wedstrijd wel. In Hendrik-Ido-Ambacht wist men met 4-12 te winnen van DVS ’69.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)