Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar

Co-sponsor: Reinier de Graaf

MAASSLUIS | Het eerste en tweede team van c.k.c. Maassluis mochten afgelopen zaterdag aantreden tegen Viking uit Wijk bij Duurstede. De wedstrijden waren voor des keizers baard, want voor Maassluis 1 is de kampioen in de poule bekend en Maassluis 2 is soeverein kampioen geworden, maar zal hun ongeslagen kampioensstatus willen behouden.

Maassluis 1 – Viking 1 15 – 9 (8-7)

Maassluis 1 startte furieus aan de wedstrijd en wist binnen 5 minuten 3 keer te scoren. Helaas kreeg deze furieuze start geen vervolg, Viking kwam na 15 speelminuten weer langszij. Voor beide teams gold dat er niets meer op het spel stond en helaas voor deze wedstrijd was het publiek de grote verliezer. In een matige eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en was de ruststand 8 – 7 in het voordeel van Maassluis.

Het verschil in kwaliteit was dan ook duidelijk zichtbaar in het voordeel van Maassluis. Echter als de competitie gespeeld is, er geen reden is voor de teams om er een echte wedstrijd van te maken of een tegenstander simpel gezegd niet beter kan, dan zitten er weleens dit soort wedstrijden tussen. Maassluis liet in de tweede helft wel zien dat het meer in huis had en liep uiteindelijk uit naar een 15 – 9 overwinning. Het was een wedstrijd om snel te vergeten. Met nog 1 wedstrijd te gaan tegen het lastige Kinderdijk uit, moet Maassluis nog 1 keer aan de bak om er voor te zorgen dat ze met een goed gevoel de veldcompetitie weer kunnen hervatten.

Maassluis 2 – Viking 2 33 – 8

Maassluis 2 liet zien waarom zij de terechte kampioen zijn geworden in de reserve tweede klasse. Maassluis 2 overklaste de tegenstander door maar liefst met 33 – 8 te winnen. De ene aanval werd nog soepeler afgerond dan de andere. Maassluis 2 liet op een frivole manier zien dat zij in deze vorm een outsider zijn om kampioen te worden in de reserve eerste klasse op het veld.

Kampioen NK Beach korfbal  Een leuke vermelding waard is dat verleden week Maassluis C1 kampioen NK Beach korfbal is geworden. Deze leuke bijkomstigheid is een mooie voorbode op het Nederlands Kampioenschap voor eerste klasse teams waar de C1 op 19 maart aan mag deelnemen in Goes.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl