Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Voor de laatste wedstrijd van het (veld)seizoen werd afgereisd naar Zoetermeer, waar Phoenix als nummer 2 van de competitie wachtte. Voor beide ploegen stonden er geen belangen meer op het spel, Phoenix kon kampioen Excelsior niet meer achterhalen en Maassluis had inmiddels het 1e klasse schap veilig gesteld. Het ging hooguit nog om de eer de wedstrijd te winnen.

Al vrij snel keek Maassluis tegen een achterstand van 3 punten aan. Phoenix bouwde dit zelfs uit naar een voorsprong van 5 punten. Maar Maassluis richtte zich naar de rust goed op en kwam op twee punten, maar helaas viel kort voor rust nog een doelpunt waardoor het verschil naar 3 opliep. De ploegen gingen rusten met een 12-9 stand.

Gelet het speelbeeld was Maassluis zeker nog niet kansloos om het verschil goed te maken. Maar de tweede helft viel voor Maassluis erg tegen. Waar Phoenix met de regelmaat van de klok bleef scoren wist Maassluis 20 minuten lang niet te scoren. In de laatste 10 minuten wist Maassluis nog vier keer de korf te vinden, maar dit was onvoldoende om het nog spannend te maken. Helaas kon het seizoen dus niet winnend afgesloten worden, de eindstand was 24-13.

Dit neemt niet weg dat Maassluis zich in de tweede seizoenshelft geweldig heeft opgericht. De eerste seizoenshelft werd afgesloten met slechts 3 punten (uit 8 wedstrijden) en een laatste plaats in de competitie. Tot afgelopen zaterdag werden echter 5 wedstrijden op rij gewonnen, wat Maassluis op 13 punten bracht. Met als gevolg een nette vierde plaats in de competitie. Maassluis gaf hiermee uiteindelijk nog kleur aan een pittig seizoen. Maar de mooie eindfase geeft vertrouwen voor het nieuwe seizoen, ondanks het stoppen van een aantal vaste krachten. Met een aantal sterkhouders en doorstroom vanuit de jeugd en eerder gestopte spelers die weer terugkeren in de selectie zien we het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet.

Maassluis 2 speelde haar laatste wedstrijd in en tegen Reeuwijk. Maassluis 2 was al kampioen en maakte zich niet al te druk, desondanks werd met 12-10 gewonnen. Met 26 punten uit 14 wedstrijden een prima veldseizoen, waardoor volgend jaar weer in de 1e klasse wordt uitgekomen.

Algemene info: Demi Zeegers