[foto] Eva Slotboom speelt dit seizoen niet (archieffoto)

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Ondanks de zoveelste zonnige zaterdag dit jaar, verkeert het eerste team van Maassluis voorlopig nog in zwaar weer. Ook de vierde wedstrijd van het seizoen, als promovendus in de eerste klasse, werd verloren. Ditmaal was Achilles duidelijk te sterk: 13-22.

Maassluis – Achilles 13-22 (7-12)

Twee snelle doelpunten van Eline Groeneveld en Dennis van der Lee gaven de Maassluise harten in het begin van de wedstrijd goede hoop, maar al snel werd duidelijk dat er zaterdag tegen Achilles niets te halen viel voor de thuisploeg. De gasten uit Den Haag schoten met scherp en liepen binnen het kwartier uit naar een 3-8 voorsprong. Iets later was die marge zelfs zeven doelpunten, maar Maassluis wist de schade bij rust alsnog te enigszins te beperken: 7-12.

Waar Maassluis in de eerste helft nog enigszins in de wedstrijd zat, er werden bij vlagen prima kansen uitgespeeld, was het verzet in de tweede helft snel gebroken. Achilles bouwde in het eerste kwartier de voorsprong uit tot een verschil van tien en knakte daarmee definitief de Maassluise hoop.

In de komende twee weken zal de ploeg van Marco Swikker punten moeten gaan pakken om zichzelf een beetje lucht te geven. Achtereenvolgens speelt Maassluis dan uitwedstrijden tegen IJsselvogels en ONDO uit ’s-Gravenzande, twee ploegen die het net als Maassluis momenteel zwaar hebben in de eerste klasse.

Maassluis 2 – Vriendenschaar (B) 2 20-11

Waar het eerste team op een hoger niveau dan vorig jaar worstelt en onderaan de ranglijst staat, draait het tweede team op een treetje lager bovenin mee. Ook de vierde wedstrijd van dit seizoen werd eenvoudig gewonnen en daardoor staat de jonge ploeg fier aan kop in de tweede klasse.

Informatie

Algemene info: Demi Zeegers

mail website FB twitter

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien