Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

De competitie is voor de Maassluise korfbalteams goed begonnen. Maassluis 1 behaalde een historische zege door voor het eerst in de geschiedenis tegen Triade te spelen en te winnen. Het tweede team van Maassluis boekte een knappe zege in de reserve eerste klasse tegen het bekendere SDO.

Triade – Maassluis 11-16 (6-9)
Afgelopen zaterdag begon voor het Maassluise vlaggenschip de competitie met de wedstrijd tegen de kersverse promovendus uit de derde klasse. Op het bloedhete kunstgrasveld van het pittoreske Zuid-Hollandse plaatsje Nieuwpoort was Maassluis in de eerste tien minuten niet bij de les. Triade trok van leer en pakte een 5-2 voorsprong. Pas daarna begon de ploeg van Tom Tesselaar te draaien en kwam via doelpunten van Niek Seesink, Leon Kloppenburg, Henne Bloem en ‘debutant’ Eva Slotboom op 5-9. Met nog zeven minuten in de eerste helft was het wachten op meer doelpunten, maar op dat moment stokte de Maassluise machine.

Ook in de tweede helft haperde de Maassluise aanval. Triade scoorde wel, zij het moeizaam, waardoor de wedstrijd toch weer onnodig spannend leek te worden. Zover kwam het echter niet, want op het moment dat Triade de aansluitingstreffer scoorde, begon Maassluis ook weer de korf te vinden. Via 9-10 in de 51e minuut werd de wedstrijd in tien minuten beslist, 10-15. Het slotakkoord was voor invalster Marjelle Mars, die in de laatste minuut de eindstand op 11-16 bepaalde.

SDO 2 – Maassluis 12-16 (7-7)
Het tweede team van Maassluis startte uitstekend aan de eerste uitwedstrijd in de reserve eerste klasse. Tegen SDO uit Veldhoven kwam de ploeg, middels twee snelle treffers van Mark van Buren, een afstandsschot van Femke van der Gaag en weer een doelpunt van Van Buren, al binnen tien minuten op een 1-4 voorsprong. Gaandeweg de eerste helft kwam ook SDO echter beter in het spel en kantelde langzaam de wedstrijd.

Na een gelijke stand bij rust, nam Maassluis, met invallers Marvin Soekra en Mirjam Sonneveld weer het initiatief. Na een kwartiertje spelen stond een er comfortabel gaatje van drie doelpunten in Maassluis‘ voordeel op het scoreboard. Een marge die niet meer uit handen gegeven werd en in de slotfase zelfs, door doelpunten van Femke van der Gaag en Lars Bergwerff, tot een verschil van vijf werd uitgebouwd.