Leon Kloppenburg scoort 11 maal

MAASSLUIS | Het KNMI gaf in de vroege ochtend een code oranje af. Er werd overwegend 50 gereden op de spiegelgladde snelwegen. Ondanks deze voorzichtigheid waren er rond een uur of acht al meer dan 200 verkeersongevallen geregistreerd. Daarom was het besluit genomen om CKC Maassluis 2 niet te laten afreizen naar Goes voor hun treffen met Tjoba 2, waar zij al om 11:15 uur had moeten aantreden. In de middag zagen de omstandigheden er beter uit, waardoor CKC Maassluis 1 wel kon afreizen naar Reeuwijk voor haar eerste wedstrijd van 2017.

Reeuwijk – Maassluis (18 – 23)
De kerstdis en de oliebollen zaten duidelijk nog in de benen in de moeizaam verlopende eerste helft. Er werd nog wel sterk geopend door twee doelpunten van Leon Kloppenburg. Na de 2 – 2 kon Maassluis uitlopen naar een 2 – 5 voorsprong maar echt weglopen bij de thuisploeg lukte in de beginfase niet. Reeuwijk kon aanhaken tot de 25ste minuut (7 – 8). Daarna hervond CKC Maassluis haar vorm van voor het kerstreces. Via Niek Seesink en Leon Kloppenburg (tweemaal) liep Maassluis uit naar een 7 – 11 voorsprong. Helaas moesten er nog twee tegendoelpunten worden geïncasseerd, zodat er met een 9 – 11 stand werd gerust.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Maassluis dat de voorsprong kon vasthouden en Reeuwijk dat koppig bleef aanklampen. In de 48ste minuut, bij een 14 – 17 stand, leek de energie bij de thuisploeg wel een beetje weggesijpeld. Maassluis deed er op dat moment een schepje bovenop waardoor ze uitliep naar een 14 – 21 voorsprong. De doelpunten kwamen van Marjelle Mars, die tijdens de wedstrijd veelvuldig tegen de grond werd gewerkt door haar tegenstander, Leon Kloppenburg, die in totaal elf keer de korf wist te vinden, en Sven Veldman, die voor Henne Bloem in de ploeg was gekomen. Met deze 14 – 21 stand was de wedstrijd wel gespeeld. Het gaf coach Richard van Weert de mogelijkheid een aantal meegereisde reservespelers nog wat speelminuten te geven. Spannend werd de wedstrijd niet meer. Eindstand 18 – 23.

Koploper RWA won nipt van Korbatjo (16 – 17). Maassluis volgt op twee punten. Derde titelkandidaat KOAG won ook haar wedstrijd tegen TOGO (18 – 22). We vinden haar terug op de derde plaats, drie punten achter Maassluis.

Overige resultaten
Zoals gezegd is CKC Maassluis 2 niet naar Goes geglibberd voor haar wedstrijd tegen Tjoba 2. Koploper uit deze poel RWA 2 kon geen vuist maken tegen Achilles 2 (24 – 16) waardoor Maassluis 2 op een gedeelde eerste plaats blijft staan.

CKC Maassluis 3 ontving RWA 3 in de Olympiahal en hield een punt over aan dit treffen (16 – 16). Hiermee blijf Maassluis 3 koploper, maar voelt het de hete adem van IJsselvogels 3 en WION 3 in de nek.

De A1 keerde zonder punten terug uit Delft, waar zij een 22 – 16 nederlaag leed. We vinden de A1 terug op plaats 3 in de eerste klasse F.

Programma volgende week
Op 14 januari staan weer overwegend een uitwedstrijden op het programma. Het vlaggenschip reist af naar Vlissingen voor een treffen tegen Seolto. Maassluis 2 mag naar Leiden voor de wedstrijd tegen Pernix 2. De A1 speelt dichter bij huis, de derby tegen ODO A1 in Maasland. In de Olympiahal zijn Maassluis 3 tegen KOAG 3 en Maassluis 4 tegen DeetosSnel 5 te bewonderen.