© Edwin Sonneveld - Ook tegen ONDO kwam Maassluis er niet aan te pas.

In een drukke tweede competitieweek heeft de hoofdmacht van korfbalvereniging c.k.c. Maassluis punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Het team van coach Tesselaar ging ten onder tegen respectievelijk Vriendenschaar uit Bodegraven en ONDO uit ’s Gravenzande en zal alle zeilen bij moeten zetten om de kampioensaspiraties levend te houden.

Vriendenschaar – Maassluis 15-14 (7-9)
Doordeweekse wedstrijden zijn nooit erg fijn, maar toch wist een handjevol trouwe supporters hun weg te vinden naar Bodegraven waar Maassluis aantrad tegen Vriendenschaar. Na een voortvarende start kwam Maassluis op een 2-5 voorsprong en hield dit vast tot aan de rust: 7-9. In de tweede helft werd de voorsprong lang vastgehouden, maar in de laatste tien minuten kwam Vriendenschaar steeds dichterbij. De gelijkmaker viel met nog geen twee minuten voor tijd. In de hectische slotseconden was Vriendenschaar die middels een droog schot aan het langste eind trok.

Maassluis – ONDO 12-17 (7-7)
Een soortgelijk beeld kregen de supporters afgelopen zaterdag voorgeschoteld. Opnieuw kwam Maassluis vroeg op een 5-2 voorsprong, onder meer door twee scores van Leon Kloppenburg, maar wist niet uit te bouwen. ONDO kwam nog voor rust langszij (7-7). In het tweede gedeelte van de wedstrijd had Maassluis vervolgens niets meer in te brengen. ONDO schoot met scherp terwijl de Maassluise aanval hun doeltreffendheid bleven missen. Spelers wisten elkaar niet te vinden, met veel fouten tot gevolg. Een teleurstellende 12-17 nederlaag die de kampioensaspiraties voor nu even in de kast zetten.

Overige teams
Maassluis 2 en 3 wisten hun wedstrijden deze week wel te winnen en staan daarmee op koers richting te top van de ranglijsten. Maassluis A1 moet nog erg wennen aan de eerste klasse waarin zij spelen en staan nog op 0 punten uit 3 wedstrijden.