Leon Kloppenburg goed voor 6 doelpunten

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

Vooraf had c.k.c. Maassluis gehoopt op een wedstrijd om zich te kunnen revancheren voor de voorgaande pot tegen ONDO (M), en KV Vlaardingen was daar op voorhand een tegenstander bij uitstek voor. Door het gebrek aan scherpte in de afronding wist het Maassluis’ vlaggenschip zich slechts moeizaam naar een 13-10 overwinning te knokken.

Maassluis 1 – KV Vlaardingen 1 (13-10)
De eerste drie goals waren van Maassluise makelij: door doelpunten van Leon Kloppenburg, Eva Slotboom en Denise Klootwijk wist de c.k.c Maassluis de eerste wapenfeiten te noteren. Pas na 17 minuten wist Vlaardingen tot score te komen en deed dit direct tweemaal, waardoor de wedstrijd weer open lag. Na de 3-2 werden de scores om beurten afgewisseld en met dank aan de tweede en derde goal van afstand van Kloppenburg stond er een alleszeggende 6-4 ruststand op het scorebord. Het was duidelijk dat er de tweede helft uit een ander vaatje getapt diende te worden, om zo afstand te kunnen nemen van de tegenstander en om het geen wedstrijd te laten worden waar men tegen zichzelf zou gaan spelen.

Met een kleine dertig seconde op de klok maakte Klootwijk haar tweede goal en stond de score op een 7-4 tussenstand. Na een tegengoal van korte afstand kwam Maassluis via goals van Lisanne Mars en wederom Kloppenburg (die op 6 goals zou eindigen) op een wat comfortabelere tussenstand van 9-5, wat het startschot had moeten zijn om uit te lopen in deze burenconfrontatie. Het mocht echter niet zo zijn, Vlaardingen beet zich knap vast en bleef continue op 2 punten achterstand, resulterend in een spannende laatste tien minuten. Om de voorsprong vast te houden en uit te breiden werden Henne Bloem en Pim Bruijn nog het veld in gebracht en het gewenste resultaat werd over de streep getrokken. Toen Niek Seesink met nog een kleine minuut te gaan de verlossende 13-10 wist te maken was de buit binnen en kon men twee punten toevoegen aan haar totaal.

Ook koploper ONDO wist te winnen en blijft zo twee punten voor op de Maassluise ploeg. Komend weekend wordt de laatste pot van 2015 gespeeld tegen en bij Viking in Wijk bij Duurstede. Om de druk op te voeren dient hier gewonnen te worden, anders zou zelfs Korbis langszij kunnen komen.

Maassluis 2 – KV Vlaardingen 2 (24-8)
In de wedstrijd tussen de spreekwoordelijke David en Goliath van de poule bleken de machtsverhoudingen al snel zoals vooraf gedacht: Maassluis 2 dicteerde het spel en heeft geen moment enige vorm van tegenstand mogen ondervinden van de Vlaardingse buren. Ondanks dat er wekelijks meer en meer wordt gescoord, is het enige dat de ploeg zichzelf kan verwijten het doelpuntent-aantal dat ook deze week een stuk hoger had moeten en kunnen eindigen.

Overige wedstrijden
Maassluis A1 wist in de Olympiahal Nieuwerkerk A2 een eclatante 22-9 eindstand op het scorebord te toveren. Uit bij Excelsior wist Maassluis 3 hun wedstrijd met 10-14 te winnen.

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien