Maassluis moest in de achtervolging

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Met het kampioenschap ver uit zicht speelt c.k.c. Maassluis deze weken vooral voor de eer en, natuurlijk, een zo hoog mogelijke klassering in de 2e klasse G. Voor ODO uit het naburige Maasland geldt hetzelfde. Ook voor hen is het niet meer realistisch koploper RWA te achterhalen. In Maassluis ging het daarom om de baard van de keizer, alsook de eer van de regio.

Maassluis – ODO 23-25 (11-12)
In die strijd om de eer was het ODO die de eerste tik uitdeelde. Binnen no-time scoorden zij een strafworp. Bij Maassluis duurde het tot de 10e minuut voordat de eerste score viel. Marjelle Mars schoot een afstandschot binnen. Daarna kwamen beide teams langzaam op gang. De scores vielen met regelmaat en om-en-om en het lukte daardoor geen van beide ploegen om een gaatje te slaan. De ruststand werd daardoor bepaald op 11-12.

Ondanks het redelijke aantal doelpunten en het flinke aantal supporters langs de lijn zat de sfeer er nog niet echt in. Dat veranderde in de tweede helft. Niet alleen doordat beide teams er nog een schepje bovenop deden, maar ook omdat het fysieker werd in het veld. Daarnaast was het ODO dat direct een gaatje van drie punten wist te slaan: 11-14. Vanaf dit moment waren de rollen duidelijk, Maassluis moest in de achtervolging. Doelpunten van Kloppenburg, Seesink, Mars en Doesburg brachten Maassluis met nog een ruimte tien minuten te gaan weer op gelijke hoogte: 20-20. Vanaf dat moment vloog het weer over en weer, maar was het opnieuw ODO dat vlak voor tijd de 23-24 voorsprong pakte.

In de daaropvolgende aanval meende Maassluis, de spelers, de bank en de volledige aanhang aan de kant, dat zij een strafworp verdienden. De scheidsrechter deelde die mening niet. Een cruciale beslissing in het voordeel van ODO, die vervolgens de eindstand bepaalde op 23-25.

Een domper voor de Maassluise hoofdmacht, voor wie de nu behaalde negen punten niet genoeg zijn om het seizoen tevreden af te sluiten. Er zal nog een paar keer gewonnen moeten worden om enigszins tevreden terug te kijken op het seizoen 2016/2017.

Overige wedstrijden
Maassluis 2 had onnodig veel moeite met de beduidend mindere tweede ploeg van ODO. Ook in Maassluis werd de einduitslag bepaald op 16-15. Hiermee behoudt Maassluis de tweede plek op de ranglijst, met een ruime voorsprong op het als derde geklasseerde RWA, maar ook ruimte achterstand op koploper SDO.

Maassluis 3 maakte het koploper PKC 4 lang moeilijk en ging zelfs de rust in met een 9-6 voorsprong. Een kort sprintje in de tweede helft maakte echter het verschil voor de ploeg uit Papendrecht. Eindstand: 14-16. Ook Maassluis A1 startte goed, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in KCC A2: 12-120. De A1 blijft daardoor staan op een gedeelde vierde plaats.

Algemene info: Karin Korstanje pc@ckcmaassluis.nl