Denise Klootwijk en Pim Bruijn in de aanval, beiden nemen aan het einde van het seizoen afscheid van Maassluis

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Nu beide team uitgespeeld zijn, was het afgelopen zaterdag vooral een speelronde om het thuispubliek nog eenmaal te vermaken en de aftredende spelers en coach in het zonnetje te zetten. Dit werd dan ook gedaan met veel doelpunten en twee vermakelijke wedstrijden.

Maassluis 1- Twist 1 – 29-16 (14-6)
Bij het eerste zat Tom Tesselaar voor het laatst in het Wipperspark in de dugout als dienstdoende coach. Twist is normaliter een tegenstander die Maassluis niet ligt, en dit werd ook gedurende de eerste helft zichtbaar. Tot 25 minuten in de wedstrijd bleef de score haken op 5-5, voordat de doelpuntenmachine ging lopen. In de resterende 10 minuten wist de Maassluisse ploeg er zelf nog 9 te maken door onder andere goals van een ontketende Kloppenburg, Veldman en Seesink. De Vlaardingers maakte er voor rust nog 14-6 van, maar de wedstrijd was praktisch gespeeld.

In de tweede helft lukte er steeds meer, en door mooie combinaties en goed uitgespeelde aanvallen was het zaak de score uit te breiden, het publiek te vermaken en de coach een mooi thuis afscheid te geven. Met net geen 30 goals op de teller is dit gelukt en Maasluis mag volgende week nog eenmaal aantreden in Almkerk voor de focus kan worden gelegd op het nieuwe seizoen.

Maassluis 2 – Avanti 3 – 18-12 – (8-6)
Het tweede team mocht voor de sportiviteit aantreden tegen Avanti 3, de ploeg waar zij punten hebben laten liggen in de heenronde van deze competitie. Voor hen een mooie taak om dit recht te zetten in de uitzwaaiwedstrijd van Jan-Cees Andreae, Pim Bruijn, Denise Klootwijk, Laura Lentink en Annelein van Waardenburg. Het vijftal doet om diverse redenen een sportieve stap terug en laat de kans aan het opkomende talent van de Maassluizers.

Waar het in de heenwedstrijd een stuk lastiger was, kon Maassluis 2 afgelopen zaterdag prima in haar spel komen en na een 5-0 voorsprong wist men met en 8-6 voorsprong de rust in te gaan. Na rust kon men eenvoudig door combineren en uitlopen in score, en zo was het tijd om iedereen in het zonnetje te zetten. Jan-Cees, in de selectie gekomen als koning en vertrekkend als legende, was de eerste die een bos bloemen in zijn handen gedrukt kreeg, waarna Denise Klootwijk haar laatste goal in Maassluisse dienst mocht maken. De eindstand bleek minder belangrijk, maar toch kon het reserveteam een knappe 18 goals maken en kan het met opgeheven hoofd de laatste wedstrijd in.

Maassluis 3 – KOAG 3 – 19-11
Alleen aan kop mocht Maassluis 3 aantreden in een vooraf gezien zwarte pot tegen de Krimpenaren, maar dit bleek een minder grote horde dan verwacht. Met een afgetekende 19-11 winst staat volgende week de beslissende wedstrijd tegen WION 2 op het programma en kan definitief het kampioenschap binnengehaald worden.