Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Winst deze week voor beide Maassluise selectieteams. Maassluis 1 won in Oud-Beijerland van Korbatjo, maar met name Maassluis 2 haalde een huzarenstukje uit door met nog vijf minuten op de klok een achterstand van drie doelpunten om te zetten in een overwinning met twee doelpunten verschil.

Korbatjo 1 – Maassluis 1 20 – 23 (10 – 16)
Laat op de zaterdagavond stond de tweede competitiewedstrijd van het zaalseizoen op het programma voor het vlaggenschip van Maassluis. In Oud-Beijerland was Korbatjo de tegenstander. Maassluis 1 speelde een uitstekende eerste helft waarin het maar liefst zestienmaal tot scoren kwam. Ook Korbatjo scoorde met tien doelpunten aardig mee, met name van afstand, maar de marge leek voldoende om in de tweede helft de wedstrijd uit te spelen.

In dat tweede bedrijf ging het schotpercentage echter drastisch omlaag aan Maassluise zijde en stokte de productie. Korbatjo rook bloed en ging de strijd nog maar eens aan. Zodoende stond er een kwartier voor tijd plotseling volledig onnodige een 18-19 stand op het bord. Gelukkig brachten, onder andere, twee doelpunten van Eva Slotboom (foto) lucht en twee punten.

Achilles 2 – Maassluis 2 20 – 22 (12 -10)
Maassluis 2 speelde een uitstekende pot tegen het Haagsche Achilles. De ploeg van Martijn van der Wees begon scherp aan de wedstrijd en stond in de beginfase van de wedstrijd veelal aan de goede kant van de score. Na een 6-6 tussenstand kantelde de wedstrijd echter in Haags voordeel. Dit leidde uiteindelijk tot een 12-10 ruststand.
Ook na rust kwam Maassluis scherper uit de startblokken en werd de achterstand netjes omgebogen in een kleine voorsprong. Net als in de eerste helft kantelde Achilles wederom de wedstrijd, waarbij de thuisploeg een voorsprong van drie doelpunten pakte. Deze marge bleef tot een minuut of vijf voor het einde op het bord staan. Maassluis had het vuurwerk echter voor die laatste vijf minuten bewaard. Via een formidabele eindsprint werd de achterstand van drie omgebogen in een voorsprong van twee. Een hele knappe teamprestatie die voor de eerste punten in dit prille zaalseizoen zorgden.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)