Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Zo op de helft van het seizoen weet iedereen waar hij aan toe is. Excelsior is de ongeslagen koploper. Maassluis is verwikkeld in een strijd om degradatie met Korbis, ONDO en IJsselvogels. Op voorhand een lastige wedstrijd dus voor Maassluis, maar ze heeft het zeker niet cadeau gegeven.

Excelsior – Maassluis (17 – 14)

Henne Bloem zette Maassluis zelfs brutaal op voorsprong. Excelsior kwam langszij en domineerde verder de eerste helft. De 9 – 4 ruststand spreekt in die zin boekdelen. In de tweede helft rechtte Maassluis de rug en knokte zich terug in de wedstrijd. Ze kwam zelfs tot twee punten van de thuisploeg (11 – 9). Excelsior gaf nog eens gas, maar Maassluis kon nog steeds aanhaken (14 – 12). Vanaf dat punt was de koek bij Maassluis wel op en kon Excelsior verder uitlopen naar 17 – 12. Maassluis scoorde nog tweemaal waardoor de eindstand 17 – 14 werd.

Op andere velden wist ONDO uit bij Korbis met 21 – 16 te winnen. Ook de nummer laatst IJsselvogels pakte twee punten op vreemde bodem. Zij waren met 15 – 12 te sterk voor GKV. Daardoor is Maassluis de nieuwe nummer acht in de eerste klasse E. GKV haakt door deze nederlaag ook af in de titelrace met 7 punten. Korbis volgt met 6 punten, ONDO met 5, IJsselvogels met 4 en Maassluis heeft 3 punten.

Terugkijkend op de eerste helft van het veldseizoen is er echter geen reden voor Maassluis om te treuren.

Uw zeer partijdige verslaggever heeft er alle vertrouwen in dat er in de tweede helft van het veldseizoen genoeg punten worden gepakt om degradatie te ontlopen. Voor nu is het tijd om de knop om te zetten en zich te richten op de zaalcompetitie.

Overige resultaten

Maassluis 2 won nipt met 13 – 14 van WION 3 en gaat als koploper het zaalseizoen in. Maassluis 3 pakte haar eerste punt door 10 – 10 gelijk te spelen tegen Avanti 5. Ook met één punt uit acht wedstrijden is degradatie voor Maassluis 3 zeker nog afwendbaar. De A1 tenslotte delfde het onderspit uit bij Albatros A1 (13 – 10). We vinden de A1 terug op de tweede plaats in de 1e klasse G.