Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | De stand van zaken in de 2e klasse H wordt steeds duidelijker. Net als op het veld zijn het RWA en KOAG die de dienst uit zullen maken, maar waar Maassluis op het veld al vroeg een achterstand op liep, blijven zij vooralsnog aardig bij. De 21-14 overwinning op het zwakke ACKC bevestigde dat nog maar eens.

Maassluis – ACKC 21-14 (12-10)
De wedstrijd tegen de Almkerkers ging in de beginfase gelijk op. Almkerk opende de score, maar Maassluis maakte snel gelijk. Bij 6-3 sloeg Maassluis het eerste gaatje, dankzij een doorloopval van Tjerk Bloem en een afstandschot van Niek Seesink. ACKC bleef tot de rust echter aanhaken, die door Leon Kloppenburg met een strafworp werd bepaald op 12-10.

In de tweede helft kwam Maassluis snel op 14-10, maar opnieuw wilde ACKC niet opgeven. Twee doelpunten brachten hen weer binnen schootsafstand, maar daarna vonden de Maassluisse korfballers het goed geweest. Doelpunten van Seesink, Eva Sloboom en Lily Boogaart brachten de score op 18-13, wat genoeg was op het verzet bij de Almkerkers te breken. Vervolgens kregen de reserves Mark van Buren, Sven Veldman en Romy Groen alle ruimte om hun kunsten te laten zien. De eindstand werd bepaald op 21-14.

Met die uitslag belandt Maassluise op een eerste plaats in de 2e klasse H, samen met concurrent RWA. Zij wonnen van KOAG, waardoor de derde speler in het strijd om het kampioenschap voorlopig naar een derde plaats op de ranglijst wordt verwezen. Volgende week wordt beslist wie in zijn eentje de lijst aan mag voeren. Maassluis speelt dan in Rhoon tegen RWA. Op het veld eindigde deze wedstrijd in een 15-15 gelijkspel.

© Johan Pols

Overige wedstrijden
In de reserve eerste klasse zorgden de reserves van Maassluis opnieuw voor een stunt. Tegen Rust Roest wonnen zij in de laatste seconden met 24-23. Was het vorige week Dennis van der Lee die een strafworp forceerde en verzilverde, dit keer was het Sven Veldman die hetzelfde kunstje herhaalde. Maassluis staat hierdoor keurig in de middenmoot van een sterke eerste klasse. Ook zij komen volgende week uit tegen RWA, die nog niet hebben verloren in de zaalcompetitie.

Maassluis 3 wonnen tegen IJsselvogels 3 hun derde wedstrijd op rij. In Moordrecht werd het 18-28. Het derde team staat hiermee ongeslagen bovenaan in de reserve 2e klasse M.

De junioren van Maassluis wonnen zeer knap van Avanti A1, een tegenstander van wie zij op het veld reeds twee keer hadden verloren. Dit keer werd het echter 13-11 voor Maassluis, die hierdoor nog ongeslagen zijn in de zaal. Een knappe prestatie voor deze jongelingen.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl