Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Ook de tweede wedstrijd in de zaalcompetitie is door de Maassluise korfballers omgezet in een eenvoudige overwinning. In Ritthem was het Atlas dat, in een met name sprankelende eerste helft, over de knie werd gelegd: 14-24. Ook Maassluis 2 wist haar ongeslagen zaalstatus te behouden en boekte een 18-24 overwinning op Tjoba.

Atlas – Maassluis 14-24 (8-15)
Maassluis kende een goede start van de wedstrijd in Zeeland en kwam door vier treffers op rij van dames al snel op een voorsprong. Ondanks dat Atlas nog even aan wist te klampen, besliste Maassluis vervolgens eigenlijk in vroegtijdig stadium de wedstrijd. Na twintig minuten stond er namelijk al een 5-10 stand op het scorebord. Tien minuten later, toen beide teams de kleedkamer opzochten voor thee en tactische praatjes, al een gat van zeven doelpunten: 8-15.

Toen na de rust de eerste vier treffers ook van Maassluise zijde kwamen, was het verzet definitief gebroken. De ploeg van Richard van Weert nam gas terug en speelde de wedstrijd met nog twintig minuten op de klok eigenlijk al uit. Desondanks liep de ploeg nog uit naar een marge van twaalf doelpunten en werd er nog wat speeltijd gegund aan de altijd trouwe reservespelers op de bank.

In de andere wedstrijden in de poule wist ook Kinderdijk haar tweede wedstrijd ruim te winnen. Zij staan nu samen met Maassluis op een gedeelde eerste plaats, met de volle buit na twee gespeelde wedstrijden. ODO, Korbatjo, Vitesse en ONDO volgen op twee punten.

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht op het programma. Zij degradeerden vorig seizoen uit de eerste klasse en behaalden dit zaalseizoen wisselde resultaten met een overwinning op Atlas en een nederlaag tegen Korbatjo, toevalligerwijs de twee tegenstanders waar Maassluis 1 ook al tegen speelde. De wedstrijd word zaterdag om16.15 uur gespeeld in de Olympiahal te Maassluis.

Tjoba 2 – Maassluis 2 18-24
Het tweede team van Maassluis kende een moeizaam eerste helf veldseizoen, maar lijkt in de zaal weer herboren. Na het knappe gelijkspel van vorige week tegen Valto, was er zaterdag de eerste overwinning voor het team van Martijn van der Wees. Maassluis 2 stond na een 1-0 achterstand de gehele wedstrijd voor en pakt vlak voor rust, na wat tactisch gewissel, een belangrijke marge van vier punten. Ook na rust was Maassluis de betere ploeg en werd er dankzij ijzersterk verdedigen eenvoudig naar de overwinning gespeeld.

Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com