Onderschrift foto: Afra Verpaalen had met vijf treffers een groot aandeel in de Maassluise overwinning Fotograaf: Sander van Aalst

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | De selectie van Maassluis trad dit weekend aan in Bleiswijk tegen de Weidevogels. Voor zowel Maassluis 1 alsmede Maassluis 2 een belangrijk duel.

Maassluis 1
Maassluis 1 staat bovenaan in de 2e klasse. De nummer twee, te weten DES en Weidevogels stonden voorafgaand aan het duel al op 4 punten achterstand van Maassluis. In de wedstrijd tegen Weidevogels kon Maassluis definitief afstand nemen van Weidevogels. Maar dat Weidevogels een lastige ploeg is bleek wel in de openingsfase. Al snel wist de ploeg uit Bleiswijk brutaal een voorsprong te nemen:3-0.Maar dit deerde Maassluis niet, deze stand werd halverwege de eerste helft al omgebogen in een 3-9 voorsprong voor Maassluis.

Voor Maassluis die de concurrentie met name thuis op bezoek heeft gehad was dit een test voor na de zaalperiode, waarin wedstrijden tegen DES en KOAG op vijandelijk gebied worden gespeeld. Maar zaterdag bleek dat Maassluis ook op onbekend terrein fantastisch korfbal op de mat kan leggen. Al voor rust bleek dat Maassluis de overwinning niet meer kon ontglippen met een gat van maar liefst 10 punten. In de tweede helft vielen naast de vele doelpunten ook de tactische wissels op, Sietse Spaan voor Tjerk Bloem en visa versa. De eindstand werd gezet op een 13-28 overwinning voor Maassluis tegen een concurrent.

Dit was tevens de laatste wedstrijd op het veldseizoen, nu gaat de ploeg zich voorbereiden voor de zaal periode. Het vertoonde spel tegen Weidevogels, maar ook de wedstrijd tegen DES, belooft veel goeds voor een mooi zaalseizoen.

Maassluis 2
De Maassluise reserves mochten eveneens aantreden tegen Weidevogels. Echter in tegenstelling tot de hoofdmacht speelt dit duel in de onderste regionen af. Beide ploegen hebben slecht 2 punten. De winnaar van dit duel zou aanhaken en boven de degradatiestreep te geraken. De geoliede motor van Maassluis die vorig jaar zo fantastisch liep haperde helaas ook afgelopen zaterdag weer. De ploeg kwam moeilijk tot scoren en keek lange tijd tegen een achterstand aan van ca. 5 punten, toch wisten zij de rust te halen met een overbrugbare 11-8. In de tweede helft werd de achterstand tot 12-11 en 15-13, maar uiteindelijk kon de nederlaag niet voorkomen worden door een ontketend Weidevogels, 22-17.

Overige teams
Maassluis A1 behaalde een belangrijke overwinning tegen IJsselvogels A1, 9-23. Hierdoor haken zij aan bij de middenmoot.

Maassluis 3 verloor van het laag geklasseerde ADO 2, 16-15, Maassluis 3 staat hierdoor met 6 punten net boven de degradatiestreep.

Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com