Tjerk Bloem regelmatig in scoringspositie

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Na twee verliespotten blijkt CKC niet naar boven, maar juist naar beneden te moeten kijken. Er degraderen namelijk twee teams en Maassluis staat slechts één punt boven de desastreuze zevende plaats. En dan moet je op bezoek naar de ongeslagen koploper, RWA, waartegen zelden een goed resultaat wordt gehaald.

RWA – Maassluis (17 – 24)
Dit seizoen lukt alles voor RWA. Leuk voor oud Maassluis coach André Verbaas, maar het betekende wel weer dat Maassluis voor de zoveelste keer genoegen moest nemen met een tweede plaats in de zaalcompetitie. RWA won al haar wedstrijden. Op het veld had RWA slechts eenmaal gelijk gespeeld en verder ook alle wedstrijden in winst omgezet. Dat ene puntverlies leed zij op 24 september, in en tegen Maassluis. Eindstand toen: 15 – 15.

In de eerste helft wist RWA tot twee maal toe een gaatje van twee punten te pakken, waarna Maassluis die achterstand weer ongedaan wist te maken. De thuisploeg had verdedigend alle pijlen op Leon Kloppenburg gericht, waardoor Tjerk Bloem regelmatig in scoringspositie kwam. De eerste twee pogingen miste hij nog, maar daarna was het twee keer raak. Kloppenburg wist toch ook te scoren, in de slotfase zelfs twee keer achter elkaar. Doordat in het andere vak Sven Veldman tweemaal raak schoot kon Maassluis voor het eerst een gaatje van twee punten slaan. Ruststand 10 – 12.
In de tweede helft kreeg het meegereisde publiek een sterk verdedigend Maassluis te zien, dat ontketend uit de kleedkamer kwam. In de zestigste minuut had Maassluis zesmaal de korf gevonden. Daar kon RWA slechts twee doelpunten tegenover stellen (12 – 18). Dit gat kwam RWA niet meer te boven. Maassluis kon de wedstrijd gedecideerd uitspelen. Dat was vooral de verdienste van een nimmer verslappend, getergd Maassluis dat volkomen terecht twee belangrijke punten mee naar huis nam.

RWA 2 – Maassluis 2 (20 – 15)
Maassluis 2 mocht vooraf aantreden tegen RWA 2. De eerste helft ging gelijk op, wat in een 11 – 10 ruststand resulteerde. Apart moment was de rode kaart na een minuut twintig spelen voor de coach van RWA 2, die overdreven hard tekeer ging tegen de scheidsrechter en terecht mocht vertrekken.
In de tweede helft startte RWA 2 sterk, waarna Maassluis de weg kwijt raakte. Tot overmaat van ramp viel koning onder de korf, Lars Bergwerff ook nog geblesseerd uit. Maassluis 2 wist slechts vijf keer te scoren in die tweede helft en moest de punten aan de thuisploeg laten.

Overige resultaten
Maassluis 3 moest een aantal sterkhouders missen en kon mede daardoor geen vuist maken tegen Excelsior 2: 16 – 8. Ook de junioren van de A1 waren niet opgewassen tegen haar tegenstander. TOP A1 was met 22 – 13 veel te sterk voor Maassluis.