VLAARDINGEN | In het Jubileumjaar, SV Trefpunt 50 jaar, was het een extra eer te mogen strijden om het Clubkampioenschap op een van de wapens floret, degen of sabel.

En je moet er echt iets voor over hebben want het was, zoals vrijwel altijd bij de Trefpunttoernooien, prachtig weer. En dat met die warme schermkleding.

In de jongste groep werd enthousiast en sportief op floret geschermd. Hoewel Erik Posno zijn uiterste best deed om een plaats op het ereschavot te bevechten, lukt het hem net niet. Het trio dat dit wel lukte was precies als vorig jaar: Jesse Slaats één, Jules Gloudemans twee en Karsten Drenth drie. Jesse was daarmee Clubkampioen Floret Beginners 2015. Daarmee won hij de wisselbeker voor de derde keer op rij. Dit betekende dat hij deze voorgoed mag houden.

Bij de gevorderde jeugd, ook floret, was het in de drie rondes niet heel spannend. Glenn Duivenvoorden was gedoodverfd winnaar en dat maakte hij waar. De ruime ervaring die hij bij externe wedstrijden heeft opgedaan verzilverde hij door eerste te worden. Zijn eeuwige tegenstander Jamie Tirion moest daardoor genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was verrassend voor Jesse Slaats, kampioen bij de beginners. Volgend seizoen schermt hij mee met de gevorderden en deed nu alvast een keer mee bij de gevorderden. Hij gaf er zijn visitekaartje af door de derde plaats te veroveren.

Pikant detail in deze poule was nog dat de kampioene van vorig jaar Faye Duivenvoorden niet meedeed waardoor voor broer Glenn een geduchte tegenstander was weggevallen.

Bij senioren degen was de uitslag voor een deel eenvoudig te voorspellen. Koos Beke werd hier, zoals verwacht, ongeslagen kampioen. Geduchte strijd voerde Charissa Overgoor. Dit bracht haar dan wel niet bij de eerste drie maar ze gaf wel een waarschuwing af: Houd volgend seizoen rekening met mij!

Mady Hogenboom liet het opnieuw wat afweten en werd derde. Dit ten gunste van Pepijn Nierop die de tweede plaats pakte.

Bij sabel was de eerste plaats voor nestor Ton van Tricht, vorig jaar nog tweede. Zijn jarenlange ervaring wist hij te gebruiken om nu de eerste plaats in te nemen. Ronald Overgoor, vorig jaar nog eerste, nam genoegen met een tweede plaats. Theo Kloosterman won op fraaie wijze de derde plaats.

Clubkampioenschappen 2014/2015 waren dus: Jesse Slaats, Glenn Duivenvoorden, Koos Beke en Ton van Tricht.