Onderschrift foto: Dames 1 team krijgt instructies tijdens time-out

Eindsprint bezorgt Dames 1 2e overwinning

MAASSLUIS | Na een uitstekend begin leek de thuiswedstrijd tegen BV Hoofddorp lang een makkelijke overwinning op te leveren maar plotseling was daar, met nog enkele minuten op de klok, ineens een achterstand waarna de wedstrijd toch nog in winst werd omgezet.

Met routenier Daisy Otto voor het eerst dit seizoen in de basis begonnen de Eagles uitstekend. Daisy scoorde niet alleen mooie punten ook verdedigend waren de rebounds vaak haar prooi. Bij 9-1 was er een storende onderbreking omdat het nieuwe digitale scoresysteem even niet goed werkte. Toen na de onderbreking de bal weer in het spel kwam was het momentum van de thuisploeg verdwenen. Het eerste kwart werd nog wel met een 18-8 voorsprong afgesloten.

In de 2e periode hadden de Eagles veel moeite met de wisselende verdedigingen van Hoofddorp. Aanvallend werd er nog maar weinig gescoord en Hoofddorp kwam terug tot 20-17. Een sterk slot zorgde vervolgens voor een 24-17 ruststand.

In de 2e helft kwamen de bezoekers steeds dichterbij. Er werd aan beide kanten meer gescoord en bij 32-34 kwam promovendus Hoofddorp voor het eerst op voorsprong. Deze stand bleef slechts een paar seconden op het scorebord want Kirsten Boer schoot met een driepunter de balans weer in het voordeel van de Eagles. Toch werd het kwart afgesloten met een achterstand van 1 punt (36-37).

De Eaglesploeg begon de 4e periode met een zoneverdediging. Hier moesten de dames uit Hoofddorp duidelijk even aan wennen en gebruikte hiervoor ook een time out. Bij 45-37 leek de wedstrijd beslist. Driepunters hadden de bezoekers tot op dit moment nog niet geproduceerd maar toen de eerste uiteindelijk viel had de ploeg de smaak te pakken. Na 4 van deze afstandsschoten en met nog een kleine 3 minuten op de wedstrijdklok keek de thuisploeg ineens tegen een 51-52 achterstand aan en vluchtte in een time out. Roos Jordans kwam na de time out eveneens met een driepunter en de felle man to man press van de thuisploeg gaf de tegenstander vervolgens aanvallend geen kans meer. Bij 60-54 kon er ongelucht adem gehaald worden en was de 2e overwinning uit 3 wedstrijden een feit. Willeke Bruins (22) en Kirsten Boer (13) waren vandaag het productiefst voor de Eaglesploeg.

Wil jij ook basketballen?
Nu de scholen weer zijn begonnen, zijn de trainingen ook weer begonnen. Lijkt het jou ook leuk om te basketballen? Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie. Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is.

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien