MBV Green Eagles Basketball Nieuws: Dames 1 geeft kampioen goed partij

Na de zware uitwedstrijd in Groningen mochten de dames aantreden tegen de regerende kampioen van de promotiedivisie US. Het team van US is sterk gewijzigd, maar de speelsters die daar bij zijn gekomen hebben veel kwaliteit en eredivisie ervaring.

De wedstrijd begon goed. Roos Jordans pakte een steal en scoorde waarna ook de andere starters meegingen met aanvallend en dreigend spel van de Eagles. Daisy Otto en Fleur van Baalen gaven op de lange posities goed gas en wisten rebounds en daarmee extra kansen te creëren. De verdediging was echter het grootste verschil met vorige week. De intensiteit was goed maar de opponent US kreeg vooral geen vrije schoten. Het eerste kwart werd gewonnen met 14-13 waarin ook opviel dat Veerle van Baalen het tempo durfde te bepalen.

Het tweede kwart had hetzelfde spelbeeld en tot 20-21 bleef het gelijk opgaan. Het leek een ongeveer gelijke ruststand te gaan worden maar de laatste drie à vier minuten waren voor US. Enerzijds omdat zij het tempo hoog hielden, maar vooral doordat de dames van Green Eagles niet wisten te scoren. En dat lag niet aan de aanvallen, maar aan de gemiste kansen. De schoten vielen sowieso niet in deze wedstrijd, maar vooral onder de borden werd er teveel gemist. Soms met een fout van een speelster van US erbij, maar dan werden de vrije worpen slecht geschoten.

De tweede helft dan: snel aanhaken en het gat weer verkleinen om er zo gelijk weer een wedstrijd van te maken was het devies. Na een goede score van Daisy leek het begin gelijk goed. De volgende vier minuten bleken echter beslissend. US kwam drie keer te vrij voor een driepunter en schoot ze alle drie raak. Even een verkeerde rotatie in de verdediging, even een onoplettend moment en US straft dat af. Dat doen ze gat.

Met het gat rond de vijftien punten kregen de Eagles de grip echter wel weer terug. Met een sterk spelende Jolien van Baalen, die tien rebounds wist te pakken, en aangevoerd door een gas gevende Roos Jordans was het beste van het spel echt voor de dames uit Maassluis. US nam time-outs omdat hun coaches dit ook aanvoelden, en wisten het goed vol te houden. In de laatste drie minuten werd een alles of niets offensief van de Eagles een run van US waardoor de eindstand iets vertekenend op 41-65 kwam. US won terecht, de Eagles lieten echt vele goede dingen zien waarmee de dames vooruit kunnen en gaan.

Fleur van Baalen werd topscoorder met 12 punten en 7 rebounds gevolgd door Roos Jordans met 11 punten en 6 rebounds.