Dames 1 speler Leonie Bos in de aanval.(foto Peter Koenis)

Balsponsor: Croissanterie Monsieur Paul

Afgelopen weekend speelde MVC weer ouderwets thuis in de wethouder Smithal. Met wisselende resultaten. Heren 1 en dames 1 mochten weer genieten van een overwinning terwijl de andere teams hun punten aan de tegenstander moesten geven. De overwinningen waren mede te danken aan de wedstrijdbal die gesponsord werd door croissanterie Monsieur Paul.

Dames 1 vecht zich naar boven
De dames hebben een moeilijke start gehad in de promotieklasse. Het team heeft last van blessures en moest wennen aan het hogere tempo wat in deze klasse gespeeld wordt. Maar langzaam aan komen de dames in vorm en weten ze de nodige puntjes te pakken. Afgelopen zaterdag kwam Volley2B op bezoek. Het zou een moeilijke wedstrijd moeten worden gezien de stand op de ranglijst. De nummer 10 tegen de nummer 4. Maar de talloze toeschouwers werden op hun wenken bediend: het was inderdaad een moeilijke wedstrijd, die twee uur duurde. De vraag was even hoe het gemis van de geblesseerde Petra de Jager zou worden opgevangen door het team. “Fantastisch” volgens trainer Kees van der Eijk.

In de eerste set werd er met veel passie en inzet gestreden om elk punt, de teams deden niet veel voor elkaar onder. Echter door steun en aanmoedigingen van fanatieke supporters werd de eerste set door MVC binnengehaald.

De tweede set ging in hetzelfde tempo door, slimme ballen van Leonie Bos en knappe aanvallen van Ellen Strik, zorgden ervoor dat ook de tweede set  werd binnengehaald. De vorm kwam er in en MVC rook al voorzichtig aan een overwinning.

In de 3e set deden de teams niet voor elkaar onder echter nu kon MVC  de set niet naar zich toetrekken en werd nipt verloren. Jammer maar, het stond nog steeds 2-1 in sets , dus een 3-1 winst behoorde zeker tot de mogelijkheden.

Door een aantal positiewissels in de vierde set (Linda Fenne op de diagonaal en Veronique Koen op buiten) moest MVC even naar het ritme zoeken,  maar eenmaal aan de nieuwe opstelling gewend gingen de dames verder aan hun geweldige opmars. Helaas precies als in de derde set, werd deze gestuit door Volley2B en trokken zij aan het langste eind: 23-25 .

Een vijfde set dus, bij Cynthia Meerman was de pijp leeg dus met een nieuwe spelverdeelster en Meisjes B speelster Martine Moerman op buiten  moest geprobeerd worden de vijfde set binnen te halen en zodoende wedstrijd met 3-2 te winnen. Met overmacht werd de vijfde set gewonnen. Volley2B geloofde er niet meer in en MVC kwam in een overwinningsflow; setstand 15-7.

Een zeer knappe prestatie van de dames van MVC, omdat de prognose voor deze wedstrijd anders uitwees en Volley2B als winnaar aanwees. Maar het is anders gelopen en daaraan is te zien dat MVC in vorm komt en dat ze zich langzaam naar boven vechten in de poule. Nu even op adem komen  en op naar de eerstvolgende wedstrijd tegen de koploper. Maar eerst Kerst en Oud en Nieuw vieren want heeft iedereen wel verdiend.

Woensdag 30 december

Traditiegetrouw is er bij MVC het Mini&maxi toernooi.

Tijdens dit toernooi spelen twee mini’s en twee maxi’s in één team tegen andere mini&maxi teams. Dit toernooi is er voor leden en niet leden. Heb je altijd al met je vader/moeder, broer/zus, neef/nicht, zoon/dochter, oom/tante of opa/oma willen spelen dan is nu je kans. Het toernooi is zeer gezellig en wordt op de kleine mini velden gespeeld. De spelregels zijn aangepast en het is leuk voor jong en oud. Tijdens dit toernooi heeft de CMV jeugd de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen. Ze hebben de afgelopen maanden al goed geoefend, maar ook pappa’s en mamma’s kunnen met hun kinderen het volleybal spelen. Tussendoor zullen we meteen even snoepen van een lekkere oliebol. De inschrijving is gratis.

Het toernooi begint op woensdagmiddag om 17:00 uur. Inschrijven kan via de site van MVC

Aansluitend sluit MVC het jaar af met het traditionele Oliebollentoernooi.

Ook dit toernooi is er voor leden, oud-leden, niet-leden en iedereen die een avondje lekker wil volleyballen. Tijdens deze avond worden teams geformeerd, dus individueel aanmelden is mogelijk. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Gewoon om 19:30 uur aanwezig zijn in de wethouder Smithal.

Informatie over MVC. E-mailinformatie via: bestuur@mvcmaassluis.nl MVC op internet: www.mvcmaassluis.nl