Dames 1 weet Almonte te verrassen

MBV Green Eagles Basketball Nieuws

De afgelopen weken of misschien al wel maanden werd het spel van de Maassluise ploeg beter. Deze week dan ook op naar het sterk presterende Almonte uit Eindhoven met de opdracht om te gaan voor de winst en niet alleen voor een goede wedstrijd of goede periodes in een wedstrijd. Uiteraard gaat een team iedere week voor die overwinning, maar de Green Eagles moesten waarmaken wat de laatste weken bij grote vlagen te zien was, en dat doe je dan alleen door te winnen.

De wedstrijd begon gelijk met goed tempo, en beide ploegen kregen kansen over en weer. Almonte nam gedurende het eerste kwart een kleine voorsprong maar het spelbeeld was gelijk opgaand. Het gat werd weer verkleind door een zeer sterk spelende Fleur van Baalen in die eerste helft, Almonte kon haar niet stoppen zonder fouten te maken. Vanaf de vrije worp lijn schoot zij de Eagles weer naar een bijna gelijke stand.De verdediging stond goed en Roos Jordans en Jolien van Baalen vielen individueel op door hun tegenstanders zo goed als mogelijk uit te schakelen. Aan het eind van de eerste helft sloten de Eagles af met enkele mooie aanvallen en was de stand 28-26.

De tweede helft begon en de wedstrijd ging wederom gelijk hard tegen hard. Waar het in sommige wedstrijden even inkomen is, was hier gelijk strijd.

Aan het einde van het derde kwart gooide Almonte een bal vanaf de middenlijn raak in de buzzer, en begin vierde kwart een hele verre driepunter via het bord, een zogenaamd geluks-schot. Opeens was het gat weer 8 punten, en eerlijk gezegd was dat helemaal niet het spelbeeld. Via Suzanne van Driel, met 8 punten op rij, knokten de Eagles zich terug en kwamen ze eindelijk voor.

Het vierde kwart bleef spannend. In de beslissende minuten maakte Almonte koelbloedig gelijk vanaf de vrije worp lijn. Almonte zette een press neer maar wist Roos echter niet afstoppen zonder een fout te maken en zo kwamen de Eagles twee punten voor. De Eindhovense ploeg reageerde echter goed en via een bal die bijna raak was, waarbij ook nog een fout werd gemaakt, kwamen ze weer op de vrije worp lijn. Ditmaal miste ze beide vrije worpen en na enkele time-outs over en weer mocht Roos nog twee maal vrije worpen nemen die zij koelbloedig afmaakte.

De wedstrijd werd een overwinning voor de Maassluise ploeg. Een knappe overwinning die de vooruitgang bestempelde.
Er werd 40 minuten echt hard maar ook slim gespeeld. Op naar de tweede seizoenshelft.
In de dubbele cijfers kwamen: Suzanne van Driel met 17 en Roos Jordans met 18.