MAASSLUIS | Woensdagmiddag 12 april, na de confrontatie met de runner-up van de competitie: ‘de Vloot’ – eveneens uit Maassluis -, was het duidelijk dat ‘de Vliet’ zich een jaar lang kampioen ‘Rijnmond-competitie’ noemen mag. Acht vooraanstaande seniorenbiljartteams, van Schiedam tot in Hoek van Holland, speelden daartoe ieder 21 wedstrijden om te bepalen wie het kampioenschap het meest verdiende.Vanaf week 4 (in september 2016 al), wist ‘de Vliet’ zich aan de kop van de ranglijst te nestelen en gaf die plek niet meer uit handen. Een knappe prestatie.

Gemakkelijk is die laatste wedstrijd niet geweest. ‘De Vloot’ wist deze kampioenswedstrijd zelfs wat glans te ontnemen, door met 126,39 tegen 121,84 punten te winnen. Ditt puntenverschil was echter veel te klein, om ‘de Vliet’ van haar troon te kunnen stoten.

Matchwinnaar voor ‘de Vloot’ was dit keer Alex Steenks, die met 24,93 wedstrijdpunten ‘grootverdiener’ werd. Ook Johan de Waard (23), Bert v.d. Zalm ( 22,89) en Arie v.d. Struis (22 punten), droegen een stevig steentje bij. Cees Assendelft (17,86) en Arie Rijpsma (15,71 punten), hadden wat minder geluk aan hun zijde. ‘De Vliet’ pareerde deze resultaten, door sterk optreden van Rob Kohl (23,74); Peet v.d. Hoek (23,34) en Arnold Peek (20,32 punten). Ab de Groot (18,62), Jan Post (18,33) en Henk Passchier (17,53 punten) bleven enigszins bij hen achter. Voldoende echter om het kampioenschap toch over de streep te trekken.

Over een aantal weken zal de jaarlijkse wedstrijd om de supercup worden uitgeschreven, tussen de winnaar van ‘de Rijnmond’ (‘de Vliet’ dus) en de kampioen van de WWT-competitie (Den Hoorn). Deze beker werd vorig seizoen, door ‘de Vliet als toenmalig kampioen WWT, gewonnen. Prolongatie is dus een reële mogelijkheid.