Dion van Hal wint medaille op ZHK

DEN HAAG | Zondagochtend is op het ijs van De Uithof het Zuid-Hollands kampioenschap voor pupillen geschaatst. Eerst de strijd op de langebaan, de jongens en meisjes reden twee keer een 500 meter.

Er streden 2 jonge talenten uit onze regio mee.

Maaslander Tiemen Haaring eindigde met een mooi persoonlijk record op plek 26. Daarna Dion van Hal uit Maassluis, die ook zijn beste tijd ooit reed een daarmee zelfs 6e werd in de eindstand, achter winnaar Matthijs Molenaar uit Gouda. En mooie prestatie van beide DVIJC schaatsers met twee heel stabiele en snelle races op zo’n spannend toernooi!

Daarna werd er ook gereden om de titel op de mass-start. Dat werd een spectaculaire race met enkele valpartijen en een spannende eindsprint. Na 8 snelle rondes bleven de sterksten over. Kampioen is Tygo Kompier (Koudekerk), en Dion werd onverwacht derde en nam dus een mooie bronzen medaille mee naar Maassluis. Tiemen eindigde op plek 8 bij de pupillen A.