DRONTEN | Op 16 februari j.l. – een mooie vroege lentedag – werd op de overdekte ijsbaan in Dronten het NK Jeugdmarathon gereden. Het marathon schaatsen is populair bij de jeugd van DVIJC, wat blijkt uit het feit dat maar liefst 7 schaatsers van deze vereniging zich geplaatst hadden voor de kampioenschappen.

Bij de jongens pupillen A streden Dion van Hal uit Maassluis en Tiemen Haaring uit Maasland mee om de titel. Ze moesten zich eerst bij de beste 12 van hun serie rijden. Dat lukte helaas niet voor Tiemen, maar Dion plaatste zich wel voor de finale. Daarin behaalde hij een keurige 15e plaats.

De junioren C reden hun finale over 15 ronden, en hier reed Vera op den Brouw uit Vlaardingen mee. Bij de junioren B was er deelname van de Maaslandse dames Nerena van Vuuren en Nienke Haaring. Ze reden de finale over 25 ronden en eindigden op plek 38 en 34.

Tenslotte was er ook deelname van Pepijn de Nie uit Maassluis bij de heren junior B in de finale over 35 ronden.

Voor alle deelnemers was meedoen aan dit NK een mooie bekroning van het marathon seizoen, en een geweldige ervaring om tussen de toppers van Nederland te rijden.