©PR –
MBV Green Eagles Basketbal nieuws

De dames waren in de beker uitgeloot en gaan pas in de volgende ronde meedoen waardoor er een weekendje vrij was geweest. Na een echt mindere wedstrijd tegen Baros, die kwam na vier goede wedstrijden, was nu Hoofddorp de opponent.

De start was gelijk opgaand, beide ploegen misten wat redelijke kansen maar scoorden ook af en toe, telkens gelijk opgaand. De verdediging van de Eagles was echter goed. Het was vooral de aanval die nog even stokte waardoor het gelijk bleef opgaan. Het eerste kwart resulteerde daarom in maar 11 punten voor Hoofddorp, maar helaas ook maar 13 voor de Eagles. Suzanne van Driel speelde zeer goed en had een groot aandeel in deze 13 punten, maar helaas kon de rest van het team het netje nog niet goed vinden.

Het tweede kwart leek sterk op het eerste. De Green Eagles waren beter, domineerden het spel vooral vanuit de verdediging die goed werkte, maar kwamen niet weg en waar de marge even 7 was en het meer leek te worden, werd er gerust met 27-22.

In de tweede helft was de start nog even als de eerste helft totdat Veerle van Baalen en Marloes van Zeijl de verdediging nog iets aanschroefden. In de aanval werd nu ook goed de rust bewaard en met enkele zeer fraaie scores liepen de Eagles echt uit. Mede door een sensationeel blok van Anouk Kraaijeveld bleef Hoofddorp moeilijk scoren, waar het bij de Eagles begon te lopen. Dit gebeurde vooral aan de hand van scores van Willeke Bruins. Hoofddorp scoorde dit kwart (weer een lage) 13 punten en werd eigenlijk goed in toom gehouden, maar de Eagles speelden Willeke mooi vrij en nu haar balletjes vielen ontstond het gat. De wedstrijd leek gespeeld, met drie gewonnen kwarten was het nu 49-35.

Helaas kwam er het laatste kwart een behoorlijk verval. Verdedigend deden de dames uit Maassluis het niet slecht, maar aanvallend was de controle weg. Toen de aanval stokte werd het gat langzaam iets kleiner, al leek er weinig aan de hand. In de laatste vier minuten schoot Hoofddorp echter opeens vijf schoten raak en werd het (onnodig) spannend. Gelukkig was het gat groot genoeg om de overwinning zeker te stellen, al waren de laatste minuten niet echt goed. Over de hele wedstrijd gezien werd er echter goed verdedigd en waren er echt mooie aanvallen. Willeke kwam tot 28 punten en werd gevolgd door Suzanne met 12.