© MVC N5 v.l.n.r. Boven: Tim Hazelzet, Elaine Benne. Onder: Julian de Vries, Tim van Straaten, Bas de Graaf en Naomi Schouten

De jongste jeugd van MVC kwam op zaterdag 11 oktober tegenover Vollido, in Hendrik Ido Ambacht, te staan. De dames van MVC speelden een wedstrijd in Capelle aan den IJssel. Het recreantenteam ontving de tegenstander Drieslag op woensdag 8 oktober.

Alle spelers uit het jongste MVC team waren aanwezig bij de tweede competitiewedstrijd. Vollido bleek een sterke tegenstander. MVC had moeite met de service van Vollido. Een paar aanwijzingen van de coach hielpen en leidde tot een keerpunt in de eerste set. MVC wist een achterstand weg te werken. De tweede set verliep beter voor MVC. De service en verdediging liepen beter en de score ging gelijk op. Helaas trok Vollido in beide sets aan het langste eind.

In de derde set leek Vollido al te denken dat zij een overwinning op zak hadden. Hun spel werd slordiger, terwijl MVC juist beter ging spelen. De coach sprak de MVC kinderen moed in en een overweldigende overwinning werd binnengehaald (09-25). Vollido was duidelijk van streek, maar wist zich te herpakken in de vierde set. Zij liepen snel uit tot een stand van 16-7. Een aantal spannende rally’s volgden. MVC wist de achterstand in te halen tot 23-23, maar dit bleek niet voldoende. Vollido trok net als in de eerste 2 sets, aan het langste eind. Vollido N5 – MVC N5 3-1: (25-23) (25-21) (09-25) (25-23)

Gelukkig voor de jeugd stond op zondag 12 oktober een teamuitje naar Duinrell gepland. Na deze gezellige dag zijn zij weer helemaal opgeladen voor de wedstrijd op 18 oktober tegen City Bril Krimpen N5.

Dames

De MVC dames moesten al vroeg aantreden in Capelle aan den IJssel. Om iets na 12 uur startte de wedstrijd tegen VCN in sporthal de Oostgaarde. VCN bleek gewaagd te zijn aan MVC. De dames van MVC hadden weinig tot geen antwoord op de midden aanval van VCN. Terwijl VCN moeite had met de variërende aanval van MVC. Beide teams wisten een goede servicedruk uit te oefenen op elkaar. De eerste twee sets gingen gelijk op. De derde en vierde set werd MVC sterker aan het net. De middenaanval van VCN werd geblokt door MVC en de servicedruk werd door MVC nog meer opgevoerd. MVC wist de overwinning naar zich toe te trekken. VCN DS6 – MVC DS1 1-3: (22-25) 29-27) (14-25) (18-25)

Recreanten

Het recreantenteam van MVC ontving Drieslag uit Nieuw-Beijerland op woensdagavond in de Wethouder Smithal. De teams waren aan elkaar gewaagd. De spanning liep soms aardig op tijdens lange rally’s. De eindstand van deze wedstrijd was een verdiende 2-2 (18-25) (25-23) (21-25) (25-10)

De A en B jeugd van MVC zoeken nog nieuwe leden. Ben jij 13 jaar of ouder en heb je interesse in volleybal? Neem contact op!

Informatie over MVC  E-mailinformatie via: bestuur@mvcmaassluis.nl  MVC op internet: www.mvcmaassluis.nl