Overwinning mooie afsluiting van seizoen

MAASSLUIS | De laatste wedstrijd van het seizoen. MVC heren 1 zette alles op alles om dit tweede deel van het seizoen af te sluiten met een overwinning. En het is ze gelukt. De heren deden afgelopen zaterdag wat ze moesten doen. Voor eigen publiek werd met een ouderwetse vijfsetter met 3-2 gewonnen.

Afgelopen zaterdag speelde H1 tegen Vollido. Alweer de laatste wedstrijd in de competitie. De uitwedstrijd was met 4-0 verloren, maar met het inspelen kwam toch het gevoel naar boven dat we deze wedstrijd zouden kunnen winnen. De heren wilden de tweede seizoenshelft toch met een overwinning afsluiten. Vol goede moed werd aan de wedstrijd begonnen en dat begon gelijk goed. De tegenstander werd onder druk gezet en met goed verdedigend en aanvallend werk werden de punten binnengehaald.

In de eerste twee sets kreeg de tegenstander nauwelijks kans. MVC speelde ongekend goed en op deze laatste dag van de competitie kwam het resultaat naar voren van een jaar lang trainen. Alles kwam samen. Goede passes, mooie aanvallen. Strakke services en goed verdedigend werk. Iedereen van het team droeg bij aan een goed teamresultaat. En ongekende talenten kwamen naar boven. Stofzuigen in het achterveld, aanvallen binnen de drie meter lijn en als het even niet zo soepel ging werd de bal toch lastig in het veld bij de tegenstander gebracht, zodat de aanval niet door onze verdediging kwam. Resultaat 2 maal set winst waarbij de tegenstander op 16 en 17 punten werd gehouden.

De volgende 2 sets liepen net weer wat anders. Nog steeds gedreven in het veld begon de nauwkeurigheid MVC in de steek te laten. Werd er iets te veel uit geslagen en minder geserveerd. Vroeg in de set opgelopen achterstanden kon men niet omdraaien en MVC trok met 22 en 21 punten 2 maal aan het kortste eind. Maar de mannen bleven moed houden.

© PR – MVC Heren 1 Rene scoort met slim geplaatste bal.

Op naar de vijfde set. MVC was gedreven om die te winnen. MVC begon met serveren en nam meteen een voorsprong die niet meer werd weggegeven. Doordat alle mannen zeer gedreven speelden en op het zelfde niveau speelden als in de eerste twee sets werd deze laatste set overtuigend gewonnen met 15-9. De eerste overwinning was een zeer mooie afsluiting van het povere seizoen en voor de heren het sein om in het nieuwe seizoen weer van zich te laten horen.

Voor de Heren zit de competitie er op. De dames en de recreanten hebben op 20 april nog een wedstrijd. Dan is het seizoen afgelopen en maken we ons op voor het beachvolleybalseizoen.

Op donderdag 20 april, 4, 11 en 25 mei zijn er nog open trainingen bij MVC in de Wethouder Smithal. Heb je zin om te gaan volleyballen dan ben je welkom van 20:30 tot 22:00 uur. MVC heeft teams voor dames en heren op recreatief als competitieniveau.