Gesponsord door Van Zanden Orthodontie Vlaardingen / Maassluis

MAASSLUIS | Natuurlijk zou het vandaag gaan gebeuren! De nummer 1 tegen de nummer laatst, Evergreen tegen Ommoord. Winst zou het kampioenschap betekenen. Dus stond het zwart van de mensen langs veld 1 van Evergreen om het feestje mee te kunnen vieren. Met spandoek en al.

De coaches hadden bedacht dat een snelle goal wel lekker zou zijn. Zo gezegd zo gedaan. Al in de 2e minuut werd de ban gebroken: 1-0 uit een strafcorner. Binnen 20 minuten had Jochem een hattrick voltooid en stond het 3-0. De (kinder)champagne kon al zoetjes aan uit het ijs worden gehaald. De jongens van Evergreen waren niet te houden en nog voor de rust werd de score opgetild naar 7-0 door Éamonn (3x) en Thijs Vorstenbosch.

En dan heb je als coaches in de pauze weinig te zeggen. Behalve veel complimenten te geven en de jongens erop te wijzen om in de tweede helft op dezelfde voet verder te gaan.

Dat laatste liep toch wat anders. Het spel werd rommeliger, de ruimte op de helft van de tegenstander werd steeds kleiner en zo komt het dat uiteindelijk niet de verwachte dubbele cijfers werden bereikt. Pas in de slotfase konden Jochem en Ryan nog doelpunt nummer 8 en 9 aantekenen, maar daar bleef het bij.

Het feest was er na het laatste fluitsignaal niet minder om! Terwijl het “We are the champions” uit de speakers galmde, werd door de jongens een ererondje gelopen en de terechte felicitaties van het publiek in ontvangst genomen.Wat een seizoen! Met nog één wedstrijd te gaan 11 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Slechts 11 doelpunten tegen in 13 wedstrijden. Het kampioenschap in de zaal werd op de slotdag nog net verspeeld. Nu op het veld lieten onze jongens er geen gras over groeien! Grote klasse!

Later deze middag werd het kampioenschap uiteraard ouderwets gezellig gevierd met een drankje en een bitterballetje. En natuurlijk was er nog een huldiging met medailles.

Zo vieren we dat bij Evergreen!

Volgende week de laatste competitiewedstrijd en op 18 juni nog een toernooi bij Tempo ’34. Nog eventjes een paar keer vlammen!