Twee hattricks door 2 meiden van Evergreen

MAASSLUIS| Afgelopen zaterdag moesten de meiden van MHV Evergreen MC1 (gesponsord door Van Zanden Orthodontie) uit tegen HDS MC4. Ondanks een selectie van 15 meiden vandaag toch nog best spannend want i.v.m. blessures en andere verplichtingen konden 3 meiden vandaag niet meespelen. Helaas was het niet mogelijk om verder uit de MC lijn vervanging te regelen vanwege het gelijktijdig spelen van wedstrijden. Dus met 12 gemotiveerde meiden op pad naar Den Haag.

Het zonnetje was lekker aan het schijnen en de meiden begonnen wederom met zeer vlot spel. Al snel stond het na een kwartier spelen 0-4 voor MC1 MHV Evergreen. De meiden voelden zelf dat er weer een mogelijkheid was tot het neerzetten van dubbele cijfers op het scorebord. In de tweede helft kregen de meiden de opdracht mee om door samenspel tot doelpunten te komen. Niet blind de cirkel in maar de tegenstander uitspelen en dan scoren. De meiden pakten dit zeer goed op. Gedurende de tweede helft werd de druk door de meiden continu hoog gehouden. De tegenstander had geen enkele kans en kwam nagenoeg niet meer van de eigen helft af. Na het eindsignaal stonden er inderdaad dubbele cijfers op het scorebord. 0-13 voor MC1 MHV Evergreen. Er werden zelfs twee heuse hattricks gescoord door 2 meiden van Evergreen.

Door deze overwinning staat MC1 van MHV Evergreen voorlopig op de eerste plaats in de voorcompetitie. Aankomend weekend speelt MC1 tegen de nummer 2 IJssel MC2. Gelet op de uitslagen van beide teams in de voorcompetitie zal deze wedstrijd de doorslag geven of de meiden van de MC1 deze eerste plaats kan behouden.

Helaas wordt deze wedstrijd niet thuis bij MHV Evergreen gespeeld. Mochten jullie deze meiden toch willen aanmoedigen dan zijn jullie van harte welkom op zaterdag 3 oktober om 11.00 uur bij HC de IJssel in het Sportpark Dorrestein, Nieuwerkerk aan den IJssel.