© PR - Henne Bloem rebound onder paal

Maassluis 1 heeft ook zijn vierde wedstrijd op rij gewonnen in de 2e klasse H. Ditmaal was Maassluis te sterk voor Oranje Nassau / Spirit uit Vlaardingen. Door puntverlies van de concurrentie gaat Maassluis, vroeg in de competitie, stevig aan kop met drie punten voorsprong t.o.v. de concurrentie.

Oranje Nassau / Spirit – Maassluis 17-23 (9-13)
Oranje Nassau / Spirit zou nog wel 1-0 op voorsprong komen, dit zou dan ook de enige voorsprong in de wedstrijd zijn. Direct uit de aanval daarna scoort Leon Kloppenburg een korte kans onder de korf en trekt de stand gelijk. Daarna pakt Maassluis in de eerste tien minuten een voorsprong die ze nooit meer uit handen zullen geven. Maassluis komt op een 1 – 5 voorsprong met o.a. doelpunten van Niek Seesink, Lisanne Mars en Henne Bloem. Oranje Nassau / Spirit geeft na de goede periode van Maassluis nog een klein beetje tegengas. De tegenstander van Maassluis komt nog terug tot 4 – 6 en 6 – 8 in het voordeel van Maassluis, maar na deze periode neemt Maassluis definitief het heft in eigen handen. Maassluis scoort er nog rustig op los vlak voor de rust. wanneer de scheidsrechter fluit staat er 9 – 13 op het scoreboord..

Ook na rust gaat Maassluis rustig verder waar ze voor de rust waren gebleven. Al snel liep Maassluis uit naar 10 – 15 voorsprong. Oranje Nassau / Spirit dat zeker niet onverdienstelijk speelde en rustig mee scoorde met Maassluis aan het begin van de tweede helft, moest in de laatste fase zijn meerdere erkennen. Maassluis scoort in de laatste 10 minuten nog twee keer, waardoor de wedstrijd eindigt in 17 – 23 winst voor Maassluis. Maassluis dat de tweede helft routinematig de wedstrijd keurig op slot gooit wint daarom verdient van onze buren uit Vlaardingen. Door verlies van punten van de concurrentie kan Maassluis rustig toe kijken hoe het verdere verloop van de competitie zal zijn. Volgende week speelt Maassluis weer thuis in de Olympiahal tegen het laag geklasseerde Animo in de Olympiahal te Maassluis om 17.40.

Sporting Trigon 2 – Maassluis 2 18 – 11
Maassluis 2 kon, afgelopen weekend, geen vat krijgen op het tweede team van Sporting Trigon. Maassluis 2 dat een klasse hoger speelt dan afgelopen jaar heeft het tot nu toe zwaar in de eerste klasse. De Maassluise aanvallers kwamen met name niet tot score, waardoor Maassluis helaas bleef steken op 11 doelpunten wat een vrij magere score is. Komende zaterdag volgt er weer een nieuwe kans tegen Albatros 2.

Overige wedstrijden
Een eervolle vermelding is er voor Maassluis 3, zij wisten met maar liefst 31 – 17 van hun tegenstander te winnen. Een ongekend hoog aantal voor Maassluise begrippen. Daarnaast heeft Maassluis C1 in de hoofdklasse een prime pot gespeeld tegen PKC C1, ondanks het verlies van 6 – 4 kan de C1 trots zijn op deze prestatie.