Teams “EN DOOR” en “OPORTO” grote winnaars!

Alles zat weer mee dit jaar. Het weer, de vrijwilligers, de teams en het enthousiasme tijdens het 13e Oporto Open Beachvolleybaltoernooi, afgelopen zaterdag voor biercafé Oporto. Na afloop kon gezegd worden dat het een zeer geslaagd toernooi was met eigenlijk allemaal winnaars. De organisatie kijkt dan ook zeer tevreden terug op dit evenement.

Zaterdagmorgen om 9 uur verzamelden een paar vrijwilligers zich voor het café. De zandauto reed voor en er werd ongeveer 50 kuub zand gestort en met een kraantje werd binnen een uur de straat rondom het terras van het café omgetoverd tot een klein beachvolleybalstadion. De teams druppelden binnen en na een bakkie koffie begonnen rond half twaalf de eerste wedstrijden. Er werd meteen fanatiek gespeeld door zowel de gevorderden als de recreatieve teams. Het ging tenslotte ook een beetje om de prijzen maar vooral ook om de lol. Het weer zat mee, het bleef lange tijd droog en er was een heerlijke temperatuur. Dit jaar waren er 19 teams, 4 gevorderden-teams die bestonden uit louter MVCers en 15 recreatieve teams. De wedstrijden werden in een rap tempo afgewerkt. Gelukkig was er een goede indeling gemaakt en waren de wedstrijden zeer spannend. Ja men was flink aan elkaar gewaagd. Rond half drie uur konden we al beginnen aan de tweede ronde waarbij de winnaars en de verliezers uit de 1e ronde uit elkaar werden gehaald en tegen elkaar mochten spelen.

Open Beach Volleyball sm

“De FURIE” en “EHBO naar veld 2 AUB” in actie tijdens het Oporto Open Beachvolleybaltoernooi (foto Jan van der Wagt).

Het begon een beetje te druppelen maar dat deerde de spelers niet. Na een felle strijd in de winnaarspoules werd de finale gespeeld door “En Door” en De Waker 1. De finale werd overtuigend door “En Door” gewonnen. De troostfinale om de 3e en 4e plaats ging tussen “Rennen en Ballen” en The Beachboys, waarbij het laatste team met de 3e plaats aan de haal ging.

Bij de gevorderden was er maar één poule waarin 2×2 en 3×3 werd gespeeld. Het waren allemaal fervente beachvolleyballers, en dat was te merken ook. Het niveau was hoog en het waren zeer mooie wedstrijden om te zien. Het nieuwe team “Kip Gegeten”, ging de strijd aan met oude bekenden “Stoed Doet’t, MEP en Oporto. Het was wel duidelijk dat de winnaar van vorig jaar “Oporto” zijn niveau heeft behouden. Eerst nog even wennen aan elkaar door de 1e wedstrijd tegen MEP te verliezen maar zij wisten de andere potjes te winnen en konden zich wederom overtuigend als winnaar uitroepen vóór MEP, die tweede werd.

Tegen half zes werd de prijsuitreiking verricht en konden we terugkijken op een zeer geslaagd toernooi dat werd afgesloten met een heerlijke barbecue. Om 19:30 uur stond de kraan en de zandauto al weer voor het terras en in een mum van tijd was het zand weer weg en leek het of er nooit iets gebeurd was.

Sponsor: Van NIEUWPOORT Bouwgrondstoffen