© Edwin Sonneveld - Niek Seesink maakt zijn rentree

CKC Maassluis speelde afgelopen zaterdag de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Viking uit Wijk bij Duurstede. Tijdens het laatste trainingskamp in maart werd er nog tegen dit team geoefend en dik gewonnen. Dat goede resultaten uit eerdere oefenwedstrijden geen garantie geven tot succes bewees de wedstrijd tegen ONDO. Na een eclatante overwinning in de oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen werd er in eigen huis in de competitie jammerlijk verloren.  Bovendien bezette Viking de tweede plaats, dus van onderschatting kon geen sprake zijn. Bij winst kon Maassluis die tweede plaats van Viking overnemen.

Maassluis – Viking 22-12 (15-6)
Maassluis had de les blijkbaar goed begrepen, want zij kwam furieus uit de startblokken. Na nog geen tien minuten stond er al een 9 – 0 voorsprong op het scorebord. Vier daarvan kwamen op naam van Leon Kloppenburg, wiens schoten op dat moment allemaal de korf vonden. Hij zou er uiteindelijk acht inleggen. Uiteindelijk wist Maassluis op een 12 – 1 voorsprong te komen voordat de storm wat ging liggen. Viking wist daarna nog wat terug te doen, met een 15 – 6 ruststand tot gevolg. Na rust werd er puur voor de statistieken gespeeld. Maassluis hoefde niet meer, Viking kon niet meer wat resulteerde in een hele saaie tweede helft. Een mooi moment was de terugkeer van Niek Seesink binnen de lijnen. Na een ziektebed van een aantal weken was Seesink weer fit genoeg voor een aantal speelminuten. De wedstrijd eindigde in 22 – 12. Maassluis neemt daarmee de tweede plaats op de ranglijst in, nog wel vier punten achter koploper ONDO die ook in en tegen Vlaardingen geen fout maakte.

Doelpuntenmakers: Leon Kloppenburg (6+2S), Lisanne Mars (4), Henne Bloem (3), Jan Cees Andreae (1+2S), Denise Klootwijk (2), Pascalle Koster (1), Tjerk Bloem (1)

Overige resultaten
Het was een goed weekend voor Maassluis, want naast het eerste wonnen ook Maassluis 2 en 3 haar wedstrijden. Maassluis 2 trad aan tegen Viking 2. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Aan de start van de tweede helft kon Maassluis 2 een gaatje slaan, wat voldoende was om de buit binnen te halen. Eindstand 14 – 10. Maassluis 3, dat zich vorige week nog verslikte in Oranje Wit 5, revancheerde zich afgelopen zaterdag tegen Nieuwerkerk 4: 25 – 12.
Het enige smetje op een verder zonnige zaterdag was het verlies van Maassluis A1. Met één doelpunt verschil gingen de junioren tegen het Maaslandse ODO A1 het schip in: 10 – 11.