MAASSLUIS | Eindelijk is de competitie van start gegaan. En voor Heren 1 pakte dit meteen goed uit. Een klinkende overwinning bij het team van Hou Stand uit Rotterdam zorgde voor een uitgelaten sfeer bij de mannen van MVC.

Heren 1 heeft vier weken de tijd gehad om weer aan elkaar te wennen en het volleybalspel op niveau te brengen. Aan de trainer Bart Huizinga heeft het niet gelegen en de mannen hadden er zin in om de confrontatie met het team van Hou Stand uit Rotterdam aan te gaan. Met 7 spelers togen de heren op een voor hen ongebruikelijke tijd, zaterdagavond 19:30 uur, naar Sporthal West in Rotterdam. Van tevoren was er getraind op de posities en MVC kon dit nu in de praktijk brengen. Ook was het voor sommigen nog spannend of ze wel 4 sets vol konden houden in het veld, tenslotte speelt de leeftijd bij deze heren ook een rol. Maar daar was niets van te merken toen de wedstrijd begon.

In de 1e set ging het gelijk goed. De service verliep goed, de stramme lijven kwamen al gauw los en er werd bewogen door het hele team. MVC kwam op voorsprong en liet dat niet los. De teamtraining wierp zijn vruchten af. Hou Stand had moeite om bij te lopen en MVC liep uit en pakte de 1e set.  18 -25.

In de 2e set maakte Remko zijn seizoendebuut als spelverdeler, en deed meteen zijn trucje door de 2e bal door te spelen en scoorde natuurlijk. MVC kwam ook weer goed op dreef en er werden vele ballen gered, Ook een onmogelijke bal werd door Alex van de grond gered en werd goed doorgespeeld en gescoord.  Het liep allemaal erg lekker dus. De goede servicebeurten van diverse spelers zorgde er voor dat MVC in deze set niet in de problemen kwam. Setstand 17-25.

In de 3e set ging het echter ineens helemaal mis. De pass kwam niet aan en MVC stond al gauw tegen een achterstand van 9-2 aan te kijken. Het liep niet en ook de gelukballetjes vielen allemaal net uit en Hou Stand kreeg vleugels. Toch was er niet echt paniek bij de oude mannen van MVC. Ieder wist waar de tekortkomingen zaten en het was doorbijten. Later in de set ging het gestaag gelijk op alleen de achterstand was niet meer te overbruggen. Deze set ging naar Hou Stand 25-13.

© MVC – Middenaanval van Jeroen scoort altijd

MVC was niet van plan om een 5 setter te spelen. Dus deze set moesten ze spelen zoals de eerste 2 sets. Rustig, degelijk en gebruik maken van de aanval. En dat was te merken. Mooie en fraaie scores van Jeroen op midden, wereldblok van René en de puike balletjes van Alex en Johan op buiten zorgde dat er gescoord werd.  Maar ook een goede verdediging zorgde er voor dat Hou Stand niet over MVC heen kon walsen. Met een lichte voorsprong ging MVC naar het einde van de set. Maar bij 19 -19 werd het toch erg spannend. Hou Stand liep zelfs een puntje uit.  23-22 en het werd 23- 23 en daarna kreeg MVC de service. Alex die de laatste twee servicebeurten  kreeg maakte het af.  23 -25 winst.

MVC heeft daarmee  gewonnen met  3 – 1 dus de eerste 4 punten zijn binnen.

Zaterdag 2 oktober speelt MVC weer thuis in de Wethouder Smithal. Om 15:00 uur is Heren 2 aan de beurt en speelt tegen Vollido. MVC heren 1 neemt het om 16:45 uur op tegen DVO. U bent van harte welkom.

Informatie over MVC

(geldt vanaf 14-9-2022): Voor meer nieuws verwijzen we u naar de website:

Voor meer informatie over MVC stuur je een mailtje: bestuur@mvcmaassluis.nl

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien