© PR Dames 1 coach Jeroen Derksen stunt met zijn ploeg

US Amsterdam was in de eerste seizoenshelft de sterkste promotiedivisie ploeg en is de grote favoriet voor de titel. Dames 1 speelde sterk en stuntte tegen de Amsterdamse ploeg. Dames 1 maakt kennis met absolute top. Na een bij vlagen goede maar toch verloren wedstrijd tegen Apollo en een ongelukkig verlies tegen Hoofddorp stond de op papier sterkste tegenstander van de poule op het programma, dé favoriet voor uiteindelijke winst in deze promotiedivisie.

Met de doelstelling om het eigen spel te spelen en in ieder geval genoeg te scoren tegen deze sterke ploeg, startte de Eagles goed. De bal ging goed rond en het eerste kwart werden er 17 punten gemaakt. US moest even warm draaien maar begon meer en meer te scoren. Bij de Eagles was het mooi te zien dat alle speelsters scoorden. Suzanne van Driel begon gelijk met een blok en een score en van daaruit nam de rest het goede voorbeeld over.

Het tweede kwart draaide het spelbeeld. De Eagles gingen weinig bewegen, de bal kwam vast te zitten bij één positie en de opties die werden genomen waren niet goed. De verdediging bleef hard werken en was (wederom) van de kwaliteit die men tegenwoordig gewend is van de Eagles, maar het kwart werd ruim verloren. En de ruststand was laag, 28-22.

Het derde kwart was het kwart dat de Green Eagles echt volwassen speelden en heel goed tactisch bleven uitvoeren wat ze konden doen. Het derde kwart ging gelijk op en was met 16-15 nipt voor US. Het laatste kwart gingen de ballen beter vallen. Als een echt team werd het gat van 12 punten teruggebracht tot 7, 56-49. Met een score en twee rake vrije worpen toonde Willeke Bruins dat ze tegen de zenuwen kon en met de laatste minuut net ingegaan knalde Roos Jordans daar ijskoud een driepunter overheen, 56-56.

Alles leek goed te gaan totdat de scheidsrechter ingreep. Een onterechte call tegen Daisy Otto werd opgevolgd door een onbegrijpelijke technische fout voor de coach van de Eagles. Vier vrije worpen en balbezit voor US restte. Gelukkig bleek de druk te verlammen, drie mis en de laatste raak. Door een keiharde defense kwamen de Eagles in balbezit en Roos Jordans werd weggestuurd door Willeke Bruins. Ze denderde met bal door en maakte heel knap de score onder druk. Een laatste aanval van US leek bijna raak te gaan maar de bal rolde uit de ring, winst! Met 57-58 winnen van en bij de topfavoriet, en dan op zo een manier.