door Ruben Kraaijeveld

MAASSLUIS | Na de doordeweekse gewonnen bekerwedstrijd stond de volgende competitie wedstrijd op het programma. Het sterke Barendrechtse Binnenland kwam naar Maassluis.

Gemotiveerd begon het nog puntloze Green Eagles aan de wedstrijd maar kreeg binnen 1 minuut een zware domper te verwerken. Renate Warffemuis maakte een mooie actie naar de ring maar landde helemaal verkeerd op haar voet en moest naar het ziekenhuis. Komende week zal moeten blijken hoe ernstig de blessure is. Na enkele minuten werd de wedstrijd hervat en de eerste puntjes waren voor de gasten. Eagles rechtte de rug en pakte volkomen terecht eind eerste kwart een 17-15 voorsprong. Het tweede kwart gaat het puntje puntje en bij rust staan de Eagles met 1 punt voor; 30-29. Na de rust is een ontketend Green Eagles te zien dat uitloopt naar 38-31.

Helaas missen de Eagles vervolgens de kansen en laten Binnenland terugkomen in de wedstrijd. Na het derde kwart kijken de Eagles zelfs tegen een achterstand aan 42-43. Ondanks dat Eagles veel kansen blijft missen loopt het uit naar 51-44. Dan gaat het toch weer mis. Via een driepunter komt Binnenland langszij en de Eagles weten nog maar 1 keer te scoren.

Net als vorige week verliest Eagles met 1 punt, 54-55.