Onderschrift foto: Heren 1 legt het in de lucht af tegen Bouncers

MBV Green Eagles Basketball Nieuws

Nipte overwinning in matige wedstrijd

MAASSLUIS | Voor een duel tussen de nummer 4 (Green Eagles) en de nummer 1 (DAS Delft) was de kwaliteit van de wedstrijd niet geweldig. De thuisploeg stond de gehele wedstrijd achter maar pakte toch de winst in de laatste minuut. DAS startte als team geroutineerd en de ploeg had na 10 minuten pas 1 persoonlijke fout opgelopen. De thuisploeg had veel moeite met scoren terwijl veel losse ballen een prooi waren voor DAS. De 9-14 periodestand zegt genoeg over de Maassluise aanval en ook het 2e kwart werd een kopie van de eerste 10 minuten. Veel aanvalsrebounds voor de bezoekers en slechte schotkeuzes bij de Eagles zorgden voor een 22-34 ruststand.

Na de pauze hadden de coaches van de Eagles weinig keus. Een pressing verdediging over het hele veld moest de DAS ploeg conditioneel ‘slopen’. Heel langzaam kwam de thuisploeg in het 3e kwart iets dichterbij. Aanvallend waren er belangrijke scores van Willeke Bruins en Kirsten Boer. Met nog 1 kwart te gaan was het verschil nog 6 punten (43-49).
in de eerste minuten van het vierde kwart werd er door beide teams nauwelijks gescoord. In de 5e minuut was de stand weer 44-53 en weinig Maassluise supporters gaven de groenhemden nog een kans. Toch kwam de thuisploeg dichterbij en een zeer belangrijke driepunter van Roos Jordans betekende 55-57 en bij DAS werd men nerveus. Eindelijk betaalde de energievretende pressing verdediging zich uit. Willeke Bruins scoorde na balwinst ondanks een persoonlijke fout van DAS en verzilverde ook haar bonus vrije worp. Zo stond de thuisploeg met nog 1 minuut te spelen ineens voor het eerst op voorsprong. DAS was van slag en kwam niet tot scoren waarna Renate Warffemius, met een drive naar het bord 60-57 liet aantekenen. Met nog 15 seconden op de klok scoorde DAS toch onder het bord, 60-59. In de laatste seconde werd de volgende persoonlijke fout gemaakt. Veerle v Baalen miste de eerste toegekende vrije worp maar scoorde nummer 2. DAS had zijn time outs verbruikt en kon de bal dus niet meer naar de aanval verplaatsen. Eindstand 61-59.

Een belangrijke Maassluise overwinning in een meer spannende dan fraaie wedstrijd. Hiermee blijft de ploeg op een 4 plaats die aan het eind van de rit goed is voor de finale wedstrijden om het kampioenschap en promotie naar de Eredivisie.

Volgende week staat de volgende topper op het programma. In Landsmeer wordt aangetreden tegen de nummer 2 “Landslake Lions”.

Opnieuw net niet voor Heren 1
Afgelopen zaterdag trad een compleet heren 1 aan tegen de nummer twee van de ranglijst Bouncers in Waddinxveen. Na de kansloze nederlaag tegen Langstraat Shooters vorige week waren de Eagles gebrand op een beter resultaat. Bouncers begon met een driepunter. Daarna was het Rik van der Vaart die met enkele sterke drives naar het bord wist te scoren. Hierna liep Bouncers uit naar 15-6. Een driepunter van Jeroen Derksen zorgde echter voor de ommekeer en de Eagles kwamen terug en wonnen het eerste kwart met 18-21. In het tweede kwart bleven de Eagles goed verdedigen. Het wist Bouncers zes minuten van scoren te houden en liep zo uit naar 25-30. Dit had nog meer kunnen zijn maar de Eagles misten helaas vijf vrije worpen. Met de rust was de voorsprong uiteindelijk 31-33. Na rust ging de wedstrijd gelijk op. Na drie kwarten was de wedstrijd dan ook nagenoeg gelijk; 47-48. Tot de vijfde minuut in het laatste kwart bleven de Eagles voorstaan (56-57). Hierna scoorden Bouncers snel twee keer. Toen hier nog een driepunter overheen kwam was plotseling het gat zeven punten. Green Eagles probeerden nog terug te komen door de klok te stoppen met fouten. Helaas mocht dit niet baten en zo verloren de Eagles met 63-70. Topscoorder werd Jeroen Derksen met 19 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Stefan Kraaijeveld (17) en Rik van der Vaart (12).