Na een lange en goede voorbereiding was het eindelijk zover, het officiële begin van dames eredivisie basketbal in Maassluis. Het begin van de wedstrijd was goed, met enkele overtuigende acties namen de dames brutaal de voorsprong. Fleur van Baalen en Willeke Bruins zorgden met scores voor een stand van 6-4 in een volle Smithal. Nadat ex-Eagle Kelly Brugman vier punten op rij maakte begon het te lopen bij DAS en verloren de Eagles even de vorm. Gelukkig herpakte het vlaggenschip uit Maassluis zich, en met het geweldige publiek wat erachter ging staan lieten Mirjam van Rijn en Daisy Otto zich gelden met goede scores. Zo eindigde het eerste kwart 14-20.

Het tweede kwart zette de Green Eagles het betere spel voort. Na een verre driepunter van Roos Jordans en nog één van Anouk van der Kooij was de spanning volledig terug. Echter waren de laatste vier minuten voor rust voor DAS. Met enkele scores en wat vrije worpen bleven zij scoren, iets waarmee de Eagles stopten. De kansen waren er wel, maar het ging net mis. Ruststand 31-40.

Na de rust kwam het Maassluise team fel uit de kleedkamer. Met twee goede scores van Suzanne van Driel werd het zelfs weer 37-39. Vanuit voornamelijk vrije worpen kwamen de Delftse dames echter goed terug en werd het gat nogmaals hersteld. Vanaf dat moment lukte het de Green Eagles niet zomaar meer om het gat te dichten. Gedurende het derde kwart waren er vijf speelsters van de Eagles met 4 persoonlijke fouten. Dus nu moest er aangepast gewisseld en gespeeld worden.

Het laatste kwart ging gelijk op. Ondanks dat het gat niet echt kleiner werd was er wel degelijk spanning in de wedstrijd en moest DAS Delft veel geven om het gat te behouden. Maar dat lukte de dames wel degelijk en zo wonnen zij met 60-72. De overwinning voor DAS was zeker niet onterecht en het team bestaat uit enkele zeer goede speelsters, maar het was een boeiende en leerzame eerste eredivisie wedstrijd voor de Eagles waar misschien wel een stunt in had gezeten.

Dan de scores: Willeke 14, Fleur 8, Mirjam 8, Roos 8, Suzanne 6, Daisy 6, Marloes 5, Anouk 3 en Renate 2.

Op naar de volgende uitdaging, Baros uit.